A doua etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano, Raliul Harghitei, va avea un total de 81 de echipaje la start, dintre care 5 echipaje din Bulgaria și Ungaria. Sebastian Barbu revine după absența din debutul sezonului, iar bulgarul Anton Titov va concura din nou în țara noastră după o pauză de 5 ani.

De la start nu va lipsi campionul en-titre Simone Tempestini, care pornește la etapa din Harghita și din postura de lider al campionatului. Clujeanul va concura pe același model Porsche 997 GT, avându-l pe Sergiu Itu în dreapta sa.

Dacă în Maramureș s-a duelat pentru prima poziția cu bulgarul Ignat Issaev și Bogdan Marișca, de această dată, Tempestini îi va avea ca rivali direcți pe Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally2) și pe un alt bulgar, Anton Titov, fost campion al țării vecine la 2 Roți Motrice și totodată locul 3 în clasamentul general final din 2021.

Titov a mai fost prezent în câteva rânduri în CNRB, ultima oară la Transilvania Rally din 2017, iar în Harghita va concura pe același model Skoda Fabia cu care Issaev s-a impus în Maramureș. Bulgarul va face echipaj cu Dinko Georgiev.

Tot pe modele cu configurație Rally 2 vor concura săptămâna viitoare Adrian Teslovan/Imre Vajko Cseh (Forda Fiesta), Bogdan Cuzma/Florin Dorca (Skoda Fabia), Cristian Dolofan/Traian Pavel (Citroen C3), Andrei Gîrtofan/Doru Vraja (Skoda Fabia), Jean Tatu sr/Eugen Rotaru (Skoda Fabia) și Mihai Manole/Marc Banca (Skoda Fabia). Dacă pentru Teslovan e una dintre cursele favorite, aici obținând anul trecut cea mai bună clasare din carieră, în schimb Gîrtofan jr vrea să continue startul excelent pe care l-a avut în prima rundă.

În absența lui Marișca, Tempestini poate deveni deținătorul recordului all time de victorii în Harghita dacă se va impune în această etapă. Cei doi colegi de la Napoca Rally au fiecare câte 5 succese pe asfaltul din jurul Odorheiului Secuiesc. Învingător în 2021, Marișca nu va putea lua startul săptămâna viitoare după accidentul din prima rundă.

Raliul Harghitei aniversează 40 de ani de la prima cursă, dintre care 10 ani sub organizarea Maxx Racing.

Pe 5 etapa trecută, deși s-au duelat cu 7 modele Rally 2, frații Norbert Maior și Francesca Maior vor o nouă clasare în top. Una dintre surprizele plăcute ale primei etape, echipajul Cristi Șugar/Vlad Colceriu este gata pentru o nouă victorie în Cupa R2 Cup România, acolo unde se va duela din nou cu Marius Sîncrăianu/Alina Bianca Pop. În total, 8 echipaje iau startul la cupa monomarcă.

Și la Swift Cup vor concura 8 echipaje, inclusiv cel condus de Paul Popa, învingătorul din prima etapă, în timp ce la Cupa Dacia s-au înscris 6 echipaje, Sebastian Scârlet fiind din nou favorit să se impună.

Ungurul Péter Szilas revine și el la Raliul Harghitei, fiind deja un obișnuit al acestor etape. Anul trecut, tot la bordul aceluiași Ford Fiesta Proto, a abandonat pe PS11 într-un moment în care era pe 16 la general și pe 3 la Clasa 11.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.

Aniversarea de 40 de ani a Raliului Harghitei va debuta joi, 28 aprilie, de la ora 18:00, cu premierea celor care s-au clasat pe podiumurile finale ale sezonului 2021 în CNR Betano, iar imediat după se va da startul festiv, ambele eveniment urmând să aibă loc în Piața Marton Aron din Odorheiu Secuiesc.

Vineri dimineață este programat shakedown-ul, iar de la ora 15:50 se va da startul primei probe speciale din totalul de 12 programate. Vineri seară, de la ora 18:34, este programată super speciala Arpad Dietrich din orașul Odorheiu Secuiesc.