Alex Mirea – Ligier JS P4

La sfârșitul săptămânii trecute, trei echipaje românești și-au făcut debutul în Ligier European Series (LES), etapă inaugurală ce a avut loc pe celebrul circuit Paul Ricard din Franța.

Au fost două zile intense în care piloții au avut un prim contact cu prototipurile Ligier JS2 R, respectiv JS P4, cu superbul circuit din Le Castellet, dar și cu standardul ridicat de organizare al competiției.

În sesiunile de antrenamente, calificări și cele două curse, piloții români s-au confruntat cu piloți mult mai experimentați, însă obiectivul principal al echipajelor românești, pentru prima etapă, a fost de a lua pulsul competiției și de a acumula cât mai multe cunoștințe.

La finalul competiției în care au luat startul 10 modele Ligier JS P4 și 11 modele JS2 R, echipajul Alex MIREA/Philip ANDRIESCU (44), sub denumirea Smart Driving – Risk Racing, a terminat pe poziția a 7-a la categoria JS P4, iar în clasamentul dedicat modelelor JS2 R, echipajul Ovidiu ZABERCA/Bogdan DOBRANICI (5), sub denumirea Smart Driving, a încheiat competiția pe locul 8, în vreme ce al treilea echipaj românesc, Radu DUMITRESCU/Marian OANCEA (22), sub aceeași denumire, a terminat pe 10.

Ligier JS P4

Clasamentul piloților

Clasamentul echipelor

Ligier JS2 R

Clasamentul piloților

Clasamentul echipajelor

“Mă bucur că s-a confirmat ceea ce știam încă de la înscrierea în această competiție, anume faptul că este un nivel ridicat din toate punctele de vedere, de la pilotaj, la pregătirea tehnică a mașinilor, dar și din punct de vedere organizatoric. Ne dorim să aducem la start cât mai mulți piloți români pentru a-i pune în contact cu acest standard de motorsport. Unul dintre obiectivele principale din acest sezon este de a ne întoarce acasă, după fiecare etapă, cu informații și cunoștinte noi, pe care să le putem implementa și în Romania”, a declarat Andrea FOGLIAZZA – Smart Driving CEO.

Radu Dumitrescu / Marian Oancea – Ligier JS2 R

“Sunt recunoscător că am ocazia de a participa într-un campionat atât de puternic. Poate sună ciudat, dar a fost o primă lecție dură și, totodată, esențială,  de a accepta să și pierdem. Nu am fost la nivelul nostru maxim din niciun punct de vedere, dar avem un punct de referință de la care plecăm. Cel mai important este că, pentru fiecare etapă, trebuie să ne pregătim cât putem de bine și să ne depășim limitele”, a spus și Alex Mirea – Pilot JS P4.

Alex Mirea

“Prima etapă din LES vă rămâne pentru mult timp în sufletul nostru ca o experiență extraordinară, nemaiîntâlnită în cariera noastră. E limpede că trebuie să ne antrenăm și să ne pregătim mai bine la mai multe capitole. Totuși, suntem încântați și simțim nevoia de mai mult, după această primă etapă, pe un astfel de circuit emblematic, mai ales să pilotăm din nou modelul Ligier JS2 R.” – echipajul 5 Ovidiu ZABERCA/ Bogdan DOBRANICI.

Ovidiu Zaberca / Bogdan Dobranici – Ligier JS2 R

Următoarea etapă din Ligier European Series va avea loc pe circuitul Autodromo Enzo e Dino Ferrari din Imola, în perioada 13-14 mai.

Cele trei echipaje romanești sunt susținute în aventura lor din acest sezon de: Ramplast, Bilancia, Delta Glass, Nazzuro Aqua, Server Config, Motul Romania, Beta Romania, Arabesque, Omniasig, Risk Control, Gold Nutrition, Rondocarton, Travel Free Shop, Avia Motors, Degethal, Expert Wheels, Jeka Turism, Cube Performance .