Tempestini îl poate depăși în topul victoriilor de la Iași pe Titi Aur cu un succes duminică.

Simone Tempestini (Skoda Fabia Rally2 Evo) este lider autoritar la Raliul Iașului după primele două zile și 5 probe speciale. Acesta are un avantaj de aproape un minut în fața marelui său rival, Sebastian Barbu (Skoda Fabia Rally2). Pe un Mitsubishi Evo 9, Raul Badiu este pe 4 la general, deși a concurat aproape jumătate din a treia probă specială cu o pană.

După ce s-a impus în super speciala din centrul municipiului Iași, cu un avans de 2,7 secunde, liderul campionatului nu a mai putut ține ritmul cu Tempestini, care a câștigat toate cele patru probe pe macadam desfășurate sâmbătă, Cioca Boca și Mădârjac de câte două ori. La final, a încheiat cu un timp de 49:07,8, cu 57,9 secunde mai rapid decât Barbu. Tempestini obține și punctele bonus aferente câștigării acestei zile.

Podiumul provizoriu al celei de-a 38-a ediție a Raliului Iașului este completat de veteranul Bogdan Marișca (Skoda Fabia Rally), la 15,9 secunde de Barbu și 01:13,8 în urma liderului. Marișca și copilotul său Sebastian Itu dețin recordul de prezențe împreună la Iași, aceștia luând startul de 11 ori în această formulă.

Sebastian Barbu a reușit să câștige doar super speciala în prima parte a raliului.

La fel ca la Bacău, unde a câștigat inclusiv 3 probe speciale, Raul Badiu a continuat evoluția excelentă la Iași. Sibianul este pe 4 la general în acest moment, deși a avut probleme pe PS3 din cauza unei pene de cauciuc, care l-a întârziat peste un minut. Pe PS4, acesta a fost pe 2, iar pe ultima probă a zilei a încheiat pe 3. Pilotul de pe Mitsubishi Evo 9 este la 02:06,3 de Tempestini, dar are un avantaj de 44 de secunde față de ocupantul locului 5, Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2).

Badiu a impresionat și la Iași.

Pe 6 se află Dan Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), la mare distanță de podium, acolo unde s-a obișnuit în ultimii ani, performanță reușita de 9 ori, un record. Brașoveanul este la un minut, 47 de secunde și două zecimi de Marișca.

Top 10 open e completat de  Adrian Teslovan (Ford Fiesta R5), Mihai Manole (Skoda Fabia Rally2), Bogdan Cuzma (Skoda Fabia Rally2) și Cristian Dolofan (Citroen C3 Rally2).

Macadamul, ploaia și problemele tehnice le-au creat probleme echipajelor, iar 12 dintre ele au anunțat abandonul de-a lungul celor 5 probe speciale. Printre cei care au fost nevoiți să abandoneze se numără Vali Porcișteanu, Vlad Cosma și Bogdan Talașman.

Bogdan Marișca și Sebastian Itu au luat startul de 11 ori împreună la Iași.

Duminică, începând cu 8:46 au loc ultimele patru probe ale raliului, Păun și Dobrovăț, ambele de câte două ori. Proba Dobrovăț va putea fi urmărită în direct pe canalul de youtube al FRAS, dar și pe Prima Sport.