Un total de 80 de echipaje vor lua startul vineri în cea de-a 11-a ediție a Raliului Moldovei, a șasea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano. Evenimentul va beneficia și de prezența a 12 echipaje din afara țării, printre care și triplul campion național absolut al Bulgariei, Miroslav Angelov.

După în 2020 s-au luptat până în ultima secundă pentru a câștiga etapa de la Bacău, Dan Gîrtofan și favoritul local Adrian Răspopa sunt gata pentru o nouă luptă în acest weekend. Învingător anul trecut, Gîrtofan vine după un loc 3 în Raliul Argeșului, în timp ce Răspopa a avut o singură prezență în actualul sezon, când a terminat pe 4 la Brașov.

Deși lipsesc primii trei clasați din clasamentul general FIA, Simone Tempestini, Sebastian Barbu și Bogdan Marișca, duelul pentru prima poziție în Raliul Moldovei se anunță unul foarte interesant odată cu intrarea lui Angelov. Evenimentul va conta și pentru a patra etapă din Balkan Rally Trophy, care contează pentru European Rally Trophy.

Astfel, bulgarul, care va puncta în acest weekend exclusiv în runda internațională, a câștigat ultimele 3 sezoane din țara de la Sud de Dunăre și are un titlu balcanic cucerit în 2019. Printre favoriți se numără și turcul Musfata Cakal, dublul campion al Clasei N în țara sa natală, și este actualul lider al Balkan Rally Trophy cu 72 de puncte, cu 6 peste Angelov.

Fostul pilot din WRC, italianul Stefano Marrini, deja un obișnuit al etapei din Moldova, va lua startul pe un model Mitsubishi Lancer Evo IX, același cu care a terminat pe 5 la ediția din 2019. În cariera sa, italianul a fost prezent la 38 de etape mondiale de raliuri, cea mai bună clasare fiind un loc 18 la general în Raliul Australiei din 2006.

Tânărul pilot Adam Westlund (20 de ani) își va face debutul în România pe un Ford Fiesta Rally4 și vine din postura de câștigător al Hyundai Trophy. Suedezul are deja o experiență vastă în raliu, cu 40 de participări în raliuri, dintre care 3 în Campionatul European.

Alte 8 echipaje vor veni din Franța și Italia, aceștia urmând să concureze pe modele Dacia Logan, promotorul acestei idei fiind fostul campion național George Grigorescu.

Raliul Moldovei va consemna și revenirea pe traseul de concurs a lui Cătălin Grigoriu, care a participat ultima oară la un raliu chiar la ediția de anul trecut. Atunci, în ciuda unui start excelent, a ieșit în decor, ratând șansa unui podium.

Din Top 10 general din acest an nu vor lipsi de la start Bogdan Cuzma, Adrian Teslovan, Andrei Gîrtofan, Cristian Dolofan și Andrei Cașcaval.

În ceea ce privește cupele monomarcă, un total de 9 echipaje s-au înscris la Swift Cup și alte 8 la Cupa Dacia. La start sunt prezenți și liderii celor două divizii, Radu Necula (Swift Cup) și Roland Csato (Cupa Dacia).

17 echipaje s-au înscris în etapa din cadrul Campionatului Național de Rally 2 Betano.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.

Etapa va debuta vineri cu shakedownul de la Valea Budului și va continua în aceeași zi cu prezentarea oficială în Piața Libertății din Bacău. Raliul Moldovei va programa un total de 13 probe speciale, 6 diferite, pe o lungime de 120 kilometri. Atât sâmbătă, cât și duminică, fanii vor putea urmări în direct etape pe canalele Look Sport (sâmbătă la 11:15 și 14:15, iar duminică de la ora 16:00).