Două echipaje tricolore vor lua startul în această săptămână în a doua etapă din Campionatul European de Raliuri (FIA ERC), care va avea loc pe macadam în Letonia. Simone Tempestini vizează un loc pe podium la general, în timp ce Norbert Maior, după locul 2 în prima rundă, își dorește o clasare în topul diviziei ERC3 Junior.

Tempestini a fost nevoit să abandoneze în startul sezonului din Polonia după ce cutia de viteze a cedat după numai patru probe speciale. Alături de copilotul Sergiu Itu, cvintuplul campion național absolut al României pe același model Škoda Fabia Rally2 evo. Raliul Letoniei este una dintre primele competiții internaționale la care Tempestini a luat startul în carieră, participând până acum de 3 ori.

„Din păcate, în Polonia nu a mers cum ne-am dorit, deși am început bine etapa, cu locul 5 la general. Problemele tehnice au decis soarta etapei pentru noi, dar avem o dorință mare să aducem un rezultat bun pentru România în Letonia”, a spus Tempestini înainte cursei care va debuta joi.

În schimb, echipajul format din frații Norbert și Francesca Maior, ambii legitimați tot la Napoca Rally Academy, a ajuns cu entuziasm în Letonia după locul 2 ocupat la ERC3 Junior. „Macadamul este suprafața noastră preferată și abia așteptăm să luăm startul în Letonia. Poziția din Polonia ne dă încredere că putem obține o nouă clasare în top”, a declarat Norbert, care la 22 de ani este considerat unul dintre cei mai talentați piloți de raliuri din România.

Cele două echipaje, care fac parte din lotul național de raliuri anunțat de Federația Română de Automobilism Sportiv, au primit susținere și din partea Ministerului Tineretului și Sportului pentru a lua parte la competiția continentală.

Etapa din Letonia are la start peste 60 de echipaje internaționale, iar printre cei care vor concura se numără rusul Alexey Lukyanuk, norvegianul Andreas Mikkelsen, polonezul Mikolaj Marczyk sau irlandezul Craig Brian.