Podiumul general de la Raliul Prieteniei Brăila – Dobrich 2023

Ediția 37 a tradiționalului raliu transfrontalier „Raliul Prieteniei Brăila – Dobrich”, sub organizarea clubului ACS Hobby Auto Sport Brăila, în parteneriat cu ACK Motorsport Dobrich, a intrat în istorie.

După cele 11 probe speciale, diferite, în care au fost îmbinate elemente de aliniament-viteză, îndemânare, slalom, șicane și multe zone cu derapaje controlate, evenimentul s-a încheiat cu un nou succes de organizare.

În cifre, competiția a arătat astfel: 4 zile de concurs, 12 probe diferite, 330 km parcurs comun, 2 cine comune în serile de concurs, 4 orașe implicate în desfășurarea concursului, 2 cluburi sportive din Brăila și Dobrich, 23 de automobile la start.

„O misiune îndeplinită, mai ales că am reușit să întrerupem seria de victorii a echipajelor din Bulgaria, după 4 sezoane, cu două echipaje din România, brăileni de origine, pe primele două locuri. Vremea a fost excepțională, iar probele speciale din Shabla s-au desfășurat pe un asfalt impecabil. Mulțumim administrațiilor celor 4 orașe, Brăila, Slobozia, Shabla și Dobrich, participanților și susținătorilor”, a declarat Valentin Nemțanu, președintele clubului organizator, ACS Hobby Auto Sport Brăila.

Podiumul general

1. Balint Sorin – Constantin Laura (Peugeot 207)
2. Andrei și Loredana Bănică (Ford Focus)
3. Neven Gheotghiev – Ivelina Gheorghieva (Lada)