Simone Tempestini a câștigat 8 din cele 9 probe desfășurate la Raliul Sibiului.

Simone Tempestini s-a impus autoritar, pentru al treilea an consecutiv, în Raliul Sibiului, și a revenit spectaculos în lupta pentru titlu în CNRB odată cu pasul greșit făcut de Sebastian Barbu, doar al patrulea pe teren propriu, acesta pierzând fotoliul de lider provizoriu în favoarea lui Andrei Gîrtofan.

După două abandonuri consecutive, Tempestini a revenit la Skoda Fabia Rally2 Evo și nu a avut emoții de-a lungul celor două zile de concurs ale primei runde pe macadam din actuala ediție a campionatului. Cu acest succes, clujeanul l-a egalat la numărul de victorii all time pe Titi Aur, care s-a impus la Sibiu de 4 ori.

Cu PS1 anulată din cauza problemelor de securitate, campionul național en-titre s-a impus în 8 din cele 9 probe ale rundei. Sebastian Barbu (Skoda Fabia Rally2) a reușit să fie cel mai rapid pe cea mai așteptată probă a raliului, Șanta de noapte, unde l-a devansat cu o secundă pe Tempestini.

Tempestini a revenit pe Skoda Fabia Rally2.

Sibianul a stat în permanență în spatele lui Tempestini, însă o pană pe PS8 a fost similară cu o întârziere de aproape 3 minute, ce l-a costat pierderea podiumului rundei și prima poziție în clasamentul general al Campionatului Național de Raliuri Betano. De această situație a profitat Bogdan Marișca (Skoda Fabia Rally2), care a încheiat al doilea, la 04:39,3 în spatele lui Tempestini, și Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), la 06:05,3 în urma câștigătorului. Grație acestui loc 3, Gîrtofan jr a urcat pe prima poziție în actualul sezon din CNRB.

Andrei Gîrtofan se bucură din nou de statutul de lider provizoriu al campionatului. Sursă foto: facebook Andrei Gîrtofan


De patru ori campion național absolut consecutiv al Bulgariei (2018 – 2021), Mladen Angelov a încheiat al cincilea la Sibiu, la a treia sa prezență în CNR Betano. Acesta a primit o penalizare de 10 secunde imediat după Super specială, astfel că a fost depășit de Barbu, diferența dintre cei doi fiind de 5,9 secunde în favoarea românului.

O pană pe PS8 i-a luat lui Sebastian Barbu fotoliul de lider al campionatului, dar și un loc pe podium la Raliul Sibiului.

După primele cinci etape, clasamentul general din CNR Betano arată astfel:

  1. Andrei Gîrtofan 158,2p
  2. Sebastian Barbu 153,6p
  3. Simone Tempestini 119p
  4. Bogdan Cuzma 93.2p
  5. Mihai Manole 93p

*clasamentul final se realizează după următorul algoritm: cele mai bune 7 rezultate astfel: cele mai bune 3 etape de macadam + cele mai bune 4 etape de asfalt sau cele mai bune 3 etape de asfalt + cele mai bune 4 etape de macadam.

Norbert Maior (Peugeot 208 R2) a fost din nou surpriza plăcută din Top 10, fiind singurul fără o mașină cu configurație Rally2/R5 care s-a “infiltrat” în vârful clasamentului. Pe 8, după ce inițial încheiase pe 6, din cauza unei penalizari de un minut, brașoveanul a obținut o victorie categorică la 2 Roți Motrice, dar și la RC4.

Norbert Maior a făcut din nou senzație, terminând pe 6 la general într-o etapă cu 13 modele Rally2 la start. Sursă foto: facebook Norbert Maior


În ceea ce privește cupele monomarcă, Marius Sâncrăian a câștigat pentru prima dată la 208 R2 Cup, David Tarța a bifat un nou succes la Swift Cup, iar Răzvan Ungureanu a fost cel mai rapid dintre piloții care s-au aflat pe un model Dacia.

Chiar și cu o penalizare de un minut, Constantin Tudose (Renault Clio) a fost invincibil, atât la Juniori și Clio Rally5 Challenge, cât și la clasa RC5.

Reîntors în campionat după aproape doi ani de pauză, Raul Badiu (Mitsubishi Evo IX) a avut o zi de sâmbătă perfectă pe macadamul său favorit și a câștigat la Grupa RC2N, la peste 77 de secunde față de următorul clasat, Răzvan Trișnevschi, lider după prima zi.

După experiența din WRC, Raul Badiu a revenit în Campionatul Național de Raliuri Betano. Sursă foto: facebook Raul Badiu

O surpriză a reușit și sibianul George Marcu (Suzuki Swift), învingător detașat la Debutanți, deși a avut o penalizare totală de 80 de secunde.

În ceeace privește Rally2 victoria i-a revenit lui Alexandru Cazacu (Suzuki Swift).

Rezultatele complete provizorii sunt disponibile aici.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano va fi pe tărâm moldav – Raliul Moldovei Bacău, tot pe macadam, în perioada 5-7 august.