Cele trei echipaje care împart podiumul general la jumătatea sezonului. Un Top 3 similar cu rezultatele primei etape, Raliul Argeșului.
Cele trei echipaje care împart podiumul general la jumătatea sezonului. Un Top 3 similar cu rezultatele primei etape, Raliul Argeșului.


Victoria din Harghita l-a readus pe Simone Tempestini în fruntea clasamentului general al Campionatului Național de Raliuri Dunlop la jumătatea sezonului.

Prezent la trei dintre etape, de fiecare dată câștigând autoritar, campionul național en-titre a adunat 133.8 puncte. Locul secund e ocupat de Vali Porcișteanu, învingător în Raliul Moldovei, cu 113 puncte. În Harghita, piteșteanul a încheiat doar pe 6.

Cu prezențe pe podium la fiecare etapă, inclusiv pe plan internațional, Dan Gîrtofan este al treilea în top, la fel cum a fost și în Harghita. Dublul campion are 107.2 puncte după patru etape.

Top 10 după prima parte a campionatului arată astfel:

  1. Simone Tempestini 133.8p
  2. Vali Porcișteanu 117p
  3. Dan Gîrtofan 112.2p
  4. Sebastian Barbu 66.4p
  5. Bogdan Marișca 49.6p
  6. Titi Aur 48p
  7. Adrian Răspopa 27p
  8. Cristian Dolofan 25.8p
  9. Călin Bucur 16p
  10. Andrei Gîrtofan 12.8p

La finalul sezonului, punctajul se calculează după sistemul N-2.

La două roți motrice, fotoliul de lider a fost preluat de Adrian Teslovan. Victoria din cursa de casă din Harghita cumulată cu abandonul lui Mihnea Mureșan i-au adus lui Teslovan un avantaj important. Acesta are 80 de puncte, în timp ce principalul său contracandidat are 64.6.

Adi Teslovan a revenit la conducerea Clasei Două Roți Motrice.
Adi Teslovan a revenit la conducerea Clasei Două Roți Motrice.

Andrei Georgescu a bifat o nouă victorie în acest weekend și conduce clar topul debutanților cu 95 de puncte. Pe 2, la 41 de lungimi în urmă, se află David Târță.

Norbert Maior a înregistrat al patrulea succes la Juniori și are un avantaj lejer față de ceilalți urmăritori. Sportivul de la Napoca Rally Academy este în aceeași situație și la RC5, acolo unde se apropie cu pași rapizi de un titlu.

Norbert Maior conduce atât la Juniori, cât și la RC5.
Norbert Maior conduce atât la Juniori, cât și la RC5.

La Cupele Monomarcă lupta pentru supremație este în plină desfășurare. La Cupa Dacia, câștigătorul acestei etape, Andrei Mitre, s-a apropiat la numai 10.6 puncte de liderul Bogdan Gheorghiu. La jumătatea sezonului, Top 3 la Cupa Dacia arată astfel: 1. Bogdan Gheorghiu 80.8p 2. Andrei Mitre 70.2p 3. Dan Albuț 65.4p

Dănuț Budai este primul la Cupa Suzuki, cu un total de 141 de puncte, urmat de Bogdan Vrabie cu 125,2 puncte. Locul 3 este împărțit de doi piloți, Bogdan Talasman și Andrei Georgescu având același număr de puncte, 115,8, după 4 runde.

Dănuț Budai este lider la Cupa Suzuki. Sursă foto: rallyzoom
Dănuț Budai este lider la Cupa Suzuki. Sursă foto: rallyzoom

Andrei Gîrtofan deține supremația la RC2N, acolo unde Călin Bucur se menține la numai 6 puncte în spate. La RC3 lupta pentru primul loc este și mai intensă, între Mihai Manole și Adrian Teslovan fiind diferență de numai 1,4 puncte.

În ciuda abandonului din Harghita, Mihnea Mureșan continuă să fie pe 1 la RC4. Cu 70 de puncte, acesta e urmat de Eugen Caragui (63p) și Alexandru Gheorghe (61,6p).

Bogdan Năstase domină clasa N11, iar la N12 clasamentul provizoriu este condus de Remus Cotuț. 

La Istorice, Dorin Alexandrescu se apropie de un nou titlu de campion. Acesta a adunat 143,8 puncte, iar principalul contracandidat, Andrei Agapian, are 99,8 puncte.

Clasamentele complete sunt disponibile aici: http://live.fras.ro/leaderboard/raliul-perla-harghitei/drivers/general