Echipajul format din Norbert Maior și Francesca Maior se află pe locul 3 în ERC3 după primele două zile ale penultimei etape din Campionatul European de Raliuri, care are loc în acest weekend în Ungaria.

După ce vineri, în super specială, a fost doar al 13-lea, Norbert Maior (Peugeot 208 Rally4) nu a forțat încă din primele probe de sâmbătă, așa cum o făcea în trecut, ci a păstrat un ritm fără riscuri pe prima buclă. După primele 4 probe speciale, pilotul în vârstă de 23 de ani se afla pe 7 în ERC3 și pe 6 în ERC3 Junior.

Asaltul fraților Maior a început însă în cea de-a doua buclă, iar pe Ujhuta, proba de 16,7 kilometri, aceștia au obținut prima lor victorie în ERC3, fiind mai rapizi cu 0,7 secunde decât spaniolii Mas Bassas și Jimenez Coronado și cu 2,2 secunde decât liderii, finlandezii Sami Pajari/Marko Salminen. Echipajul tricolor a continuat să își îmbunătățească timpul pe celelalte două probe ale zilei, iar PS7 a fost încheiată pe poziția a treia, la 5,9 secunde de câștigători, britanicii Jon Armstrong și Phil Hall.

După prima zi, Maior este pe 3 în clasamentul ERC3, la ERC3 Junior, dar și la RC4, fiind la 20,9 secunde de liderul Jon Armstrong și la 18 de locul 2, ocupat de finlandezul Pajari. Față de al patrulea clasat, francezul Jean-Baptiste Franceschi, fostul campion al juniorilor în Campionatul Național de Raliuri Betano are un avantaj de 13,8 secunde.

Duminică se vor mai desfășura alte 7 probe speciale pe o lungime de 78,8 kilometri.

Un al doilea echipaj tricolor, aflat la debutul în competiția europeană, format din Cristian Șugar și Vlad Colceriu, pe un model Peugeot 208 R2, se află pe locul 13 la RC4 după primele două zile ale Raliului Ungariei. Cel de-al treilea echipaj care făcea parte din lotul României, Paul Popa/Teo Găină (Renault Clio RSR Rally5) a abandoat pe PS5 într-un moment în care se aflau pe 4 la RC5.

Cele trei echipaje sunt susținute în Ungaria de Federația Română de Automobilism Sportiv și Ministerul Tineretului și Sportului