Campionatul Național de Rally Raid 2023 își va desfășura etapa a 3-a (18 – 23 iulie), în Județul Călărași, sub organizarea clubului ACS Baja 500 Motorsport, denumită RORally Marathon.

Participanții la RORally Marathon vor parcurge distanțe impresionante, vor trece prin peisaje pitorești și terenuri extrem de provocatoare. Cursa se va desfășura pe o perioadă de 4 zile, oferind, astfel, o provocare continuă, testând abilitățile de conducere, rezistența fizică și mentală ale sportivilor.

Cea mai lungă probă specială din Europa

RORally Marathon a pregătit concurenților un traseu de 1500 km, ce se vor împărți în cele 4 zile de competiție, urmând ca în ziua a 5-a să se desfășoare festivitatea de premiere.

În ziua a 4-a se va desfășura cea mai lungă probă specială din Europa la acest moment, Proba Baja 555, cu peste 500 de kilometri într-o singură zi.

66 de sportivi din 9 țări

La start vor fi 66 de participanți din 9 țări: România, Italia, Bulgaria, Germania, Cehia, Polonia, Turcia, Franța și Republica Moldova, înscriși la diverse categorii pe Rally Raid ( TH Auto, TH SSV , Rally 2 , Promo, Moto Profi, Moto Hobby, Women și Malle Moto).

200 de oameni vot fi implicați pentru siguranța participanților RO Rally Marathon 2023, care vor parcurge distanțe impresionante în cursa ce se va desfășura pe durata a 4 zile.

Toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu co-organizatorul Primăria Municipiului Călărași, vor asigura tot suportul necesar în vederea desfășurării în bune condiții a acestei competiții, mașini 4×4 – SAFETY UNIT și arbitraj internațional la nivel European.

Nume importante la start, cu prezențe în celebrul Dakar

Ca de fiecare dată organizatorii au atras în concurs echipaje sportive la nivel european și mondial. Pe listă figurează participanți din celebrul Dakar.

Echipajul ceh format din Miroslav Zapletal și Mareck Sikora, la Categoria TH Auto, vine să testeze mașina pregătită pentru Dakar – Ford F150.

La categoria Syde by Syde va fi prezentă și Zornitsa Todorova, copilotul bulgar cu mare experiență europeană, alături de pilotul Călin Cămărășan, campionul absolut al României, în sezonul 2022.

De asemenea, pentru prima dată în România, la start se va afla și Libor Podmol, un rider motociclist din Cehia, campion mondial la freestyle motocross și, bineînțeles, finisher în Dakar.

Printre sportivii români care vor lua startul la RORally Marathon 2023 va fi și Mihai Dospinescu, un tânăr pilot la categoria Syde by Syde, care promite rezultate excelente alături de navigatorul Umberto Fiori, un copilot italian ce face parte din echipa renumită Jazz Tech, participantă an de an la Dakar.

Și nu în ultimul rând, echipajul Cristi Movilă/ Dragoș Chiriță, la categoria TH Auto, campioni naționali la Rally2, în sezonul 2022, cu șanse mari să-i vedem în acțiune la Raliul Dakar 2024.