Simone Tempestini s-a impus pentru al patrulea an consecutiv în Raliul Sibiului și este noul lider autoritar al Campionatului Național de Raliuri Betano după primele patru runde ale sezonului 2023.

La bordul unei Skoda Fabia Rally2, Tempestini, secondat de Sergiu Itu, a câștigat 5 din cele 7 probe speciale care s-au desfășurat pe macadamul din Sibiu. Cu un timp de 58:16,4 la capătul celor 88 de kilometri parcurși, septuplul campion național a avut un avantaj de un minut și 54,5 secunde în fața celui de-al doilea clasat, sibianul Sebastian Barbu.

Podiumul final general a fost completat, în premieră, de Raul Badiu. Revenit în campionat, dar cu o Skoda Fabia Rally2, Badiu este la prima clasare în Top 3 la general din cariera sa.

Liderul provizoriu al campionatului până la această etapă, Norbert Maior, cu un Peugeot 208 Rally4, a încheiat al cincilea la Sibiu, la 10,1 secunde de Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), clasat al patrulea. În schimb, Maior, care face echipaj cu sora sa mai mică, Francesca, a câștigat din nou la 2 Roți Motrice, unde are maximum de puncte după 4 etape, dar și la Clasa RC4.

În Cupele Monomarcă s-au impus Matei Ghiban (Cupa Dacia), Paul Popa (Suzuki Swift), Sebastian Scîrlet (Clio) și Cristian Șugar (208 R2 Cup). Acesta din urmă a mai bifat o victorie și în clasamentul juniorilor, acolo unde e favorit să devină campion.

La RC2N victoria i-a revenit lui Vlad Cosma, care a încheiat pe locul 8 la general cu un Mitsubishi Lancer Evo X. Emanuel Resiga a fost cel mai rapid la Rally2.

În total, 60 de echipaje au luat startul la etapa din Sibiu. Prima probă specială a fost anulată din cauza furtunii de joi noapte, care a doborât copaci pe traseu, iar PS7 ca urmare a accidentului în care a fost implicat echipajul forlighter Dragoș Popa – Crina Bucur. Ambii au fost transportați la spital cu elicopterul și sunt în afara oricărui pericol. La Sibiu, fanii au putut urmări, în acțiune, nu mai puțin de 11 modele cu configurație Rally2.

În urma acestei etape, Simone Tempestini s-a instalat în fruntea clasamentului general, cu 113 puncte, fiind urmat de Sebastian Barbu, cu 96 de puncte, și de coechipierul său de la Napoca Rally Academy, Norbert Maior. Următoarea etapă, Raliul Moldovei de la Bacău, va avea loc în perioada 3-5 august.