Echipajul polonez format din Tomasz Bialkowski și Dariusz Baskiewicz a câștigat divizia SSV a primei ediții a Cupei Călărași la rally raid, în timp ce la auto s-a impus echipajul format din italianul Mauro Selvatico și Raluca Bădan.

Competiția organizată în premieră în județul Călărași a adunat un total de 50 de echipaje și piloți la Auto, SSV, ATV și Moto. Traseul a fost unul de 333 de kilometri pentru avansați și de 235 pentru promo și debutanți, de-a lungul cursei nefiind înregistrat niciun incident.

Marea surpriză a fost prezența campionului național absolut la viteză în coastă de anul trecut, Emil Nestor, care a concurat la clasa Auto, unde l-a avut copilot pe Horia Platona. Tot la Auto, Valentin Hard, fostul copilot de la raliuri pentru Mihai Leu, Gunther Graef și Costel Cășuneanu, a stat la Cupa Călărași în dreapta lui Florin Guran.

Echipajul Mauro Selvatico/Raluca Bădan a reușit să își adjudece victoria după un duel spectaculos cu italienii Vincenzo Cangi și Paolo Manfredini. Podiumul a fost completat de echipajul Florin Guran și Valentin Hard. Din păcate, Emil Nestor a abandonat din cauza problemelor tehnice, la fel ca și bulgarul Petar Minchev. Clasamentul final de la Auto Avansați poate fi consultat aici.

Polonezii Bialkowski și Baskiewicz au câștigat la SSV în fața bulgarilor Tsanko Tsankov și Zornitsa Todorova, în timp ce pe 3 s-a clasat echipajul tricolor format din Paul Zaig și Florin Recean. Clasamentul final de la SSV Avansați poate fi consultat aici.

La Auto Promo, victoria a revenit echipajului format din Robert Otoman și Cătălin Dumitru. Clasamentul complet este disponibil aici.

La SSV Debutanți, Ștefan Unchiașu și Valentin Georgescu s-a impus în fața echipajului format din Laurian Filimon și Ioan Duntzer. Clasamentul este aici.

La SSV Promo, victoria a revenit echipajului Călin Cămărășan/Bogdan Luha. Clasamentul complet este disponibil aici.