În weekend-ul 29-31 iulie, se va desfășura, la Călărași, competiția internațională de rally raid –  Baja 555 România, contând ca etapa a doua din cadrul Campionatului Național de Rally Raid 2022.

Organizat de ACS Baja 500 Motosport, club afiliat FRAS, evenimentul va conta și pentru East European Tout Terrain Series, dar și pentru Campionatul Internațional ACSI Motorsport.

Prin eforturile organizatorilor și ale autorităților locale din județul Călărași, Baja 555 România, ajunsă la a 6-a ediție, va reuni la start echipaje din România, Italia, Bulgaria, Turcia, Serbia, Republica Molodova și Emiratele Arabe, cei mai mulți dintre sportivii străini având în palmares prezențe la campionate mondiale și la alte compețiții de rally raid, precum Dakar, Africa Eco Race, Breslau Polonia.

Întinsă pe 555 de kilometri, care vor fi parcurși de concurenți într-o singură zi, după modelul Dakar, cursa Baja 555 România se anunță pe cât de rapidă, pe atât de dificilă, traseul urmând să cuprindă drumuri pe câmpii și sol acoperit cu nisip.

Astfel, organizatorul invită pe toți pasionații de rally raid, vineri, 29 iulie, să vadă mașinile puternice în acțiune la prologul competiției, care se va desfășura pe terenul situat în complexul H2O (lângă grădina Zoologică) pentru a avea parte de un spectacol cu mașini de top pregătite la cel mai înalt nivel și, bineînțeles, cu piloți profesioniști încărcați cu multă adrenalină.

La linia de start vor fi prezente 50 de echipaje din toate categoriile care pot participa la cursele de rally raid: auto, moto, utv, atv. LISTA DE START POATE FI VIZUALIZATA AICI

Totodată, premierea sportivilor clasați pe podiumurile ediției din 2021 a CN de Rally Raid se va desfășura duminică, începând cu ora 11:00, în Parcul Dumbrava din Călărași, scena de festivități.

Programul întregului eveniment