Desfășurată pe o căldură caniculară, etapa a 4-a din cadrul Campionatului Național de Rallycross de la Băbana, jud. Argeș, sub organizarea C.S Procar Racing Pitești, a fost caracterizată de numărul mare de incidente spectaculoase, care au dus, într-un final, la oprirea cursei de la clasa H3.

În ambele zile de concurs, piloții au avut de luptat și cu praful care, în ciuda faptului că traseul a fost udat înainte de fiecare start, s-a ridicat excesiv la trecerea ficărei mașini de concurs.

La clasa Junior 1 s-a impus Antonio Bucura, urmat de Luca Andrei Prodănel , aflat la prima sa cursă din carieră, și Iris Muscalu.

Clasa Junior 2 a fost dominată de Andrei Duna, locul secund revenindu-i lui Ștefan Gîrleanu, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Denis Pleșa.

La clasa H1 s-a impus Mihai Pelmuș, urmat de Eduard Nițu și Sorin Bratu.

Clasa H2 a fost adjudecată de Robert Boncescu, urmat de David Presură și Tudor Ioniță.

Deliciul spectatorilor a fost oferit de clasa H3, unde după o luptă spectaculoasă s-a impus Dragoș Cîndescu, urmat de Alexandru Talianu, care a obținut locul doi în urma unui fotofinish cu Mihai Pleșa , care a condus o mașină inferioară din punct de vedere tehnic (clasa H1).

Podiumul clasei H4 a fost ocupat în ordine de Lucian Ispas, Petre Lucian și Marian Tene.

Lupta de la clasa Master, o clasă care trebuie să fie un exemplu de comportament pentru ceilalți competitori, a fost oprită de răsturnarea mașinii pilotate de experimentatul Niță Iancu, la 50 m după start, într-un duel cu Ioan Rogoz.

Podiumul a fost conform grilei de start din finală, cu Ioan Rogoz exclus pentru că nu a frânat și nu a încercat să evite acroșajul cu Niță Iancu. Astfel, locul 1 a fost ocupat de Liviu Gheorghe, urmat de Gabriel Ungureanu și Niță Iancu.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Rallycross se va desfășura la Câmpulung Muscel, în perioada 31 iulie – 1 august.