Federația Română de Automobilism Sportiv a demarat o serie de activități de la finalul sezonului trecut, începând cu Gala Campionilor, desfășurată în luna decembrie, la Iași, și continuând cu editarea regulamentelor (română și engleză) și validarea calendarelor pentru 2018, stabilirea normelor financiare, implementarea unui sistem propriu de cronometraj on-line, editarea regulamentului de licențiere, precum și crearea unei baze de date cu toți sportivii și arbitrii licențiați FRAS în ultimii 3 ani.

De asemenea, site-ul oficial FRAS a fost updatat cu regulamente, calendare, proceduri de licențiere pentru 2018, informații la zi și știri despre evenimente, având o interfață utilă pentru toți vizitatorii, fie ei sportivi sau fani ai automobilismului sportiv românesc.

Împreună cu Comisia de Raliuri s-a lucrat la corectarea și refacerea Caietului de Sarcini și a Regulamentului pentru organizatori, iar în paralel s-au adus îmbunătățiri la Regulamentul sportiv al acestei discipline. În același timp, există discuții avansate, astfel ca până la începerea campionatului să fie nominalizate două etape de rezervă, care vor putea face parte din calendar începând cu 2019.

În privința arbitrajului, s-au achiziționat sau sunt în curs de achiziționare, de către fiecare colegiu de arbitri în parte, ceasuri electronice de CO (pentru Raliu). Aceste ceasuri vor fi asemănătoare cu cele de START, astfel că din acest an toate CO-urile de la Raliu vor avea ceasuri electronice.

În plus, s-au impus noi reguli de pregătire a arbitrilor, urmând să existe arbitri profesioniști în fiecare post. Sunt în curs de pregătire materialele pentru efectuarea a 6 cursuri de arbitraj, pe specializări. Toate cursurile se vor desfășura la Brașov în perioada următoare. Federația Română de Automobilism va susține financiar, ca în fiecare an, aceste cursuri.

Se lucrează la updatarea Manualului de Arbitraj, unde vor fi introduse cele mai noi reguli și metode de lucru, astfel ca fiecare arbitru din orice post să poată consulta manualul dacă are nelămuriri. Până acum, acest manual a fost distribuit arbitrilor doar on-line. În curând, acest manual va avea și o variantă printată, iar fiecare arbitru va avea obligativitatea de a-l achiziționa.

Totodată, în măsura în care membrii afiliați consideră că se impun îmbunătățiri privind comunicarea și implementarea unor proiecte în intersezon, acestea pot fi transmise la adresa office@fras.ro.

Departamentul de comunicare al FRAS