Francesca Maior va concura la Cluj din postura de campioană națională la Juniori alături de fratele ei Norbert. Sursă foto: rallyzoom.ro

Dacă începutul sezonului 2019 a aliniat la start 13 femei în postura de concurente la Raliul Argeșului, ediția din acest an a Transilvania Rally aduce la start nu mai puțin de 17 prezențe feminine, 2 piloți și 15 copiloți.

În ordinea în care apar pe lista de înscrieri, prima femeie din concurs este Ioana Costea, copilot în mașina de securitate 000.

Natalie Solbach-Schmidt participă în TER tot în rolul de copilot, alături de Stefan Gottig pe o Skoda Fabia R5, fiind singura femeie care va concura într-omașină de configurație R5 la acest raliu. Salutăm revenirea în concurs a copilotului Eva Mihaela Dobranici (ex Beldie), singura româncă care a participat în Campionatul Mondial de Raliuri. Ea va participa tot în TER, alături de Alex Filip pe un Renault Clio R3.

Dintre prezențele familiare ale Campionatului Național de Raliuri vor fi la start copiloții Carmen Poenaru (tot în dreapta lui Enis Arif, pe o Honda Civic), Alina Bianca Pop (copilot pentru Mihnea Mureșan, într-un Peugeot 208 R2), Delia Năstase (alături de soțul ei, pe Mitsubishi Lancer Evo IX) și Francesca Maior (alături de fratele ei, proaspăt campioni la juniori și la clasa RC5, cu Peugeot 106).

Și cele două cupe monomarcă se bucură de prezența fetelor printre concurenți: echipajul feminin Cristiana Oprea/Diana Hațegan va lua startul cu o Dacia Sandero în Cupa Dacia, în timp ce copilotul Georgiana Gologan îl va seconda pe debutantul David Tarță într-un Suzuki Swift, în Cupa Suzuki. Pilotul Mirela Bucovicean, președinta noii Comisii pentru Femei din cadrul FRAS, va concura la categoria vehiculelor istorice, unde va pilota un Ford Escort MK2.

Campionatul Rally 2 atrage și el numeroase prezențe feminine, toate în rolul de copilot. Este vorba despre Denisa Resiga, Anca Cornea, Alexandra Nicoschi, Ana Săliștean, Ioana Lazăr și Silvia Dumitrescu.

Un total de 90 de echipaje s-au înscris la ediția din acest an a Transilvania Rally, penultima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Competiția va debuta joi seară cu prezentarea oficială a echipajelor și se va încheia sâmbătă odată cu finalul Super Specialei, care va avea loc în zona Cluj Arena.