Un total de 65 de piloți au fost prezenți în weekend, la Adâncata, pentru a participa la primele două etape din cadrul celei de-a doua ediții a Campionatului Național de Viteză pe Circuit pentru Istorice.

Pe lângă faptul că fiecare zi de competiție a fost sinonimă cu o etapă din calendarul sezonului 2019, sportivii au concurat în cele două divizii, cea de regularitate (54) și cea de viteză pe circuit (11). De menționat este faptul că numărul celor prezenți a fost aproape dublu față de startul campionatului trecut.

Și în acest an, Campionatul Național de Viteză pe Circuit pentru Istorice a adus la start unele dintre cele mai frumoase bijuterii din România. Nu au lipsit Morgan 4, Alfa Romeo Spider, De Tomaso Pantera, Porsche 911 sau Pontiac Parisienne. Dacă anul trecut au lipsit, încă de la prima cursă oficială din campionatele FRAS, pe traseul de concurs, publicul prezent a putut admira patru modele Dacia (1100, 1300, 1310, 1410), parte a proiectului Dacia Revival. De altfel, un total de 9 modele Dacia au fost prezente la Adâncata.

La viteză pe circuit, ambele etape au fost câștigate de Cătălin Cedric Ghigea (De Tomaso Pantera), cel care este neînvins și în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop din ultimii ani. Totodată, el a fost și câștigătorului sezonului 2018 la viteză pe circuit. Atât sâmbătă, cât și duminică, acesta a fost secondat de Camil Perian (Porsche 911). De menționat faptul că Perian revine astfel cu succes în competiții după ce, în prima etapă a anului trecut, la viteză în coastă, a fost implicat într-un accident grav. Podiumul la viteză pe circuit a fost completat de Costin Gănescu sâmbătă și Gunther Graef duminică.

La Regularitate, pe lângă clasamentul open, divizia a fost împărțită în Cabriolet, Sedan, Dacia Revival și Coupe. Sâmbătă, marea victorie i-a aparținut lui Camil Aliman, care a concurat pe un BMW e30, în timp ce duminică a fost declarat învingător Adrian Georgescu (Toyota Celica Supra).

Următoarele două etape din Campionatul Național de Viteză pe Circuit pentru Istorice vor avea loc în perioada 6-7 iulie pe circuitul Transilvania Motor Ring din Târgu Mureș.

Clasamentele primei etape din Campionatul Național de Viteză pe Circuit – divizia Regularitate

Cursa de Regularitate ET 1 2019

Cursa de Regularitate ET 1 2019 sedan

Cursa de Regularitate ET 1 2019 dacia revival regularitate

Cursa de Regularitate ET 1 2019 coupe

Cursa de Regularitate ET 1 2019 cabrio

Clasamentele etapei a doua din Campionatul Național de Viteză pe Circuit – Divizia Regularitate

Cursa regularitate ET 2 2019

Clasamentul primei etape din Campionatul Național de Viteză pe Circuit pentru Istorice – Divizia viteză pe circuit

Viteza pe circuit ET1

Clasamentul etapei a doua din Campionatul Național de Viteză pe Circuit pentru Istorice – Divizia viteză pe circuit

Viteza pe circuit ET2