Raul Badiu a obținut primele sale puncte în Junior WRC. Credit photo: Bogdan Barabas

Pentru prima oară în istorie, România a avut doi reprezentanți în clasamentul final al unei etape din Campionatul Mondial de Raliuri. Deși au întâmpinat numeroase probleme, Simone Tempestini și Raul Badiu au ajuns la finișul Raliului Corsicii.

La a treia participare în WRC, după Turcia și Finlanda, echipajul Raul Badiu/Gabriel Lazăr (Ford Fiesta R2) a reușit să încheie, în premieră, în puncte, o etapă. Cei doi au încheiat pe locul 6 în Junior WRC și pe 34 la general.

Aventura lor în Corsica nu a fost lipsită de incidente, cei doi având două pene de-a lungul raliului, care le-a luat șansa de a obține o clasare în top. Badiu și Lazăr au terminat două probe speciale pe podium (PS3 și PS 11).

Aflați la prima apariție importantă cu noua mașină de concurs, Hyundai i20 R5, Simone Tempestini și Sergiu Sebastian Itu au întâmpinat probleme în prima zi, când au fost nevoiți să cedeze în Proba Specială 3.

Simone Tempestini a impresionat în ultimele două probe speciale.

Cu 28 de minute penalizare, aceștia au revenit în Rally 2 și au folosit zilele 2 și 3 pentru a acumula experiență, descurcându-se onorabil. De altfel, în ultimele două probe speciale au încheiat în Top 5 la WRC 2. În cele din urmă, pentru Simone a fost un loc 11 în WRC 2 și 47 la general dintr-un total de peste 90 de echipaje prezente.

Pentru cele două echipaje tricolore urmează revenirea pe plan intern, în prima etapă din Campionatul Național de Raliuri, Raliul Argeșului, pe 2-4 mai, iar ulterior startul în Raliul Portugaliei.