Șapte evenimente se vor desfășura în acest weekend sub egida FRAS, cu această ocazie urmând să debuteze campionatele naționale de drift, drag racing, slalom paralel și rally raid.

Weekend-ul 10-12 iulie se anunță cel mai aglomerat pentru federație de la relansarea automobilismului sportiv. O nouă cupă de off road se va desfășura la final de săptămână, de data aceasta la Movilița.

De asemenea, circuitul Motorpark de la Adâncata va găzdui din nou un eveniment comun în care se vor desfășura etapa a doua din Campionatul Național de Anduranță, dar și din Campionatul Național de Viteză pe Circuit pentru Automobile Istorice. Prima rundă comună s-a desfășurat în urmă cu trei săptămâni și s-a dovedit un real succes. Etapa de anduranță va fi transmisă live pe facebook, iar ulterior, în reluare pe Look Sport.

Aflat la al cincilea sezon sub egida FRAS, Campionatul Național de Drift va debuta sâmbătă dimineață pe circuitul Prejmer din Brașov. Un total de 41 de concurenți și-au anunțat prezența la start. Etapa va fi transmisă în direct pe postul de televiziune Pro X.

Baja Satu Mare este una dintre cele mai apreciate etape de rally raid din țară. Sursă foto: NSM Motorsport

Campionatul Național de Rally Raid va lua startul în 2020 cu Baja Satu Mare, competiție care va aduna 26 de echipaje. Evenimentul are 5 probe speciale și o lungime totală de 410 kilometri, dintre care 252 de probe speciale.

Campionatul Național de Drag Racing va începe aventura în acest sezon cu o nouă etapă pe aeroportul din Arad, care va fi traseul de casă în 2020. Drag Racing a intrat sub egida FRAS în 2019 și a fost disciplina cu cei mai mulți sportivi licențiați în ediția anterioară.

În faimoasa „Groapă” de la Sibiu va debuta sezonul 2020 al Campionatului Național de Slalom Paralel, competiția unde s-au dezvoltat Raul Badiu și Simone Tempestini. Etapa va avea loc duminică.