Consiliul Federal al FRAS, la propunerea Comisiei Naționale de Karting, a aprobat, marți, 24 iulie, ca etapa a cincea din Campionatul Național de Karting Dunlop să aibă loc pe circuitul Amckart din Tunari.

Inițial, conform calendarului, această rundă era programată pe circuitul de la Prejmer. Astfel, ultimele două etape, de pe 29-30 septembrie și 20-21 octombrie se vor desfășura la Amckart.

De asemenea, pentru etapa a patra, de pe circuitul Prejmer, programată pentru 8-9 septembrie, Comisia Națională de Karting a precizat că sensul de desfășurare al cursei va fi în sensul normal al acelor de ceasornic, și nu invers așa cum se anunțase inițial.

Începând cu următoarea rundă, reprezentanții Comisiei Naționale de Karting vor dispune efectuarea verificărilor cifrei octanice a benzinei folosite de concurenți, urmând să se folosească aparatul Octane Meter.

O altă noutate, care va intra în vigoare începând de sezonul viitor, este faptul că licențierea piloților de la Karting se va face conform regulamentului CIK FIA.

Etape rămase din CNKD 2018:

Etapa a IV-a: 8-9 septembrie – Prejmer
Etapa a V-a: 28-29 septembrie – Amckart
Etapa a VI-a: 20-21 octombrie – Amckart