Sergiu Nicolae, la bordul Porsche-ului 992 GT3 R

După o luptă senzațională disputată până la ultimul tur, la Hankook 12H KUWAIT, prima etapă a sezonului din Middle East Trophy 2023-2024, echipa Manamauri Energy by Ebimotors (Fabrizio Broggi / Sabino de Castro / Sergiu Nicolae / Papi Cosim) a terminat pe locul 2, la doar o jumătate de secundă în urma câștigătorilor de la CP Racing.

În componența Charles Putman / Charles Espenlaub / Joe Foster / Shane Lewis, CP Racing a bifat a doua victorie consecutivă la Hankook 12H KUWAIT, care a avut cel mai strâns final vreodată într-o SERIA oficială 24H.

După mai bine de 11 ore de cursă neîntreruptă, CP Racing (Mercedes-AMG GT3) și Manamauri Energy by Ebimotors (Porsche 992 GT3 R) au intrat în ultimele 25 de minute, despărțite de doar câteva secunde, dar cu strategii diferite. Mercedesul, încadrat la clasa AM, a rulat mai bine de 25 de minute în plus datorită celor 30 de litri de benzină pe care îi poate alimenta în plus față de Porsche, încadrat la Pro, care alimentează 90 litri. Astfel, după ultimul pit executat de ambele mașini, Mercedesul s-a instalat la conducere cu un avantaj de 7 secunde.

Totuși, Sergiu l-a prins pe Espenlaub în câteva ture și a urmat duelul, adjudecat de american pentru doar 0,5 secunde! Acest final atât de strâns eclipsează Hankook 12H MUGELLO din 2014, ca fiind cel mai apropiat final general de un eveniment oficial 24H SERIES.

„Acesta a fost una dintre cele mai bune curse pe care am văzut-o în ultimul timp făcute de ambii piloți. A fost un spectacol uimitor!”, a spus proprietarul echipei CP Racing, Charles Putman.

„Ultima dată când am fost atât de entuziasmat mă pregăteam să mă căsătoresc! Sergiu m-a alergat pe tot circuitul, foarte curat, și a fost pur și simplu uimitor. Sunt fără cuvinte!”, a spus și Charles Espenlaub.

Porsche 992 GT3 R

Sergiu Nicolae a stabilit noul record de tur la Hankook 12H KUWAIT 

Pentru Sergiu Nicolae consolarea a venit în urma stabilirii noului record de tur la Hankook 12H KUWAIT – 1m 43.065s – pe traseul scurtat de 5.160 km al Kuweit Motor Town. Urmează etapa de la Dubai, apoi ultima rundă, la Abu Dhabi.

„Sunt încântat de rezultatul cursei de 12 ore de la Kuwait Motor Town, unde am avut ocazia de a pilota noua mașină pentru prima dată. Am depus toate eforturile pentru a înțelege și a exploata întregul potențial al acestei mașini și am reușit să stabilesc cel mai rapid tur atât în calificări, cât și în cursă, profitând la maximum de avantajele oferite de Porsche GT3 R.

Cursa a fost o experiență excelentă și provocatoare în același timp. Performanțele noii mașini au ieșit în evidență, în special în virajele rapide, punându-mi la încercare abilitățile. Am avut o luptă strânsă cu cei de la CP Racing, fiind foarte aproape de prima poziție la finalul cursei, dar sunt mulțumit că mi-am făcut treaba curat, fără să-mi jenez adversarul. Sunt nerăbdător să mă confrunt din nou cu aceștia, dar și cu toți ceilalți concurenți, luna viitoare, la cursa de 24 de ore de la Dubai, ne-a declarat Sergiu Nicolae.

După terminarea Middle East Trophy 2023-2024, echipa Manamauri Energy by Ebimotors se va concentra pe debutul noului sezon european din 24H Series, programat în Italia, La Mugello (22-24 martie).

„2H Kuweit – o cursă pe care nu o vom uita prea curând. Am avut o cursă grozavă, o oportunitate valoroasă de a testa și de a ne familiariza cu noua mașină, iar apropierea de victorie a fost senzațională.

Timp de patru zile, am lucrat în mod constant, culminând cu o cursă de 12 ore, un efort susținut din partea fiecărui membru al echipei. Suntem recunoscători tuturor pentru angajamentul lor, iar piloții noștri Fabrizio Broggi, Sergiu Nicolae, Sabino de Castro & Cosimo Papi au excelat la volanul noii mașini.

Diferența de o jumătate de secundă dintre Sergiu Nicolae și Charles Espenlaub a făcut ca această cursă să fie cea mai strânsă din istoria 24H Series. Plecăm din Kuweit cu capul sus și nerăbdători să înfruntăm provocările cursei de  24 de ore de la Dubai”, a fost și mesajul transmis de Willi Motorsport, pe Facebook.