Andrei Dumitrescu în acțiune la Trofeul Târgu Mureș. Credit photo: Ovidiu Sebezan

Sezonul 2019 din Campionatul Național de Super Rally va programa un total de 4 runde, noutatea față de ediția precedentă fiind apariția startului, care se va da la Mangalia.

Clubul promotor al campionatului, AMC Racing, a anunțat că prima etapă se va desfășura în perioada 10-11 mai pe străzile municipiului Mangalia, cu un traseu care se va întinde din centru și până în zona portului.

După ce anul trecut aproape 8.000 de spectatori au fost prezenți la prima etapă din istoria Campionatului de Super Rally, Târgu Mureș va găzdui și în 2019 o etapă, pe 14-15 iunie. În 2018, un total de 45 de piloți au fost prezenți, printre care Titi Aur, Vali Porcișteanu, Andrei Dumitrescu și Mihai Leu, marele învingător fiind italianul Ricardo Ragazzi.

Startul festiv de la Târgu Mureș.

Craiova, municipiul care a găzduit și primul concurs pilot de super rally, va fi a treia etapă a sezonului 2019, competiția câștigată anul trecut de Titi Aur urmând să aibă loc de această dată în perioada 13-14 septembrie.

Marea finală va avea și anul acesta la București, promotorul Mihai Leu anunțând că traseul va fi schimbat față de 2018 pentru ca gradul de spectaculozitate al evenimentului să fie unul mult mai ridicat. Etapa este programată pentru perioada 25-26 octombrie.

Trofeul București va avea a doua ediție în 2019. Credit photo: Ilie Boboacă / Autostiri.ro

Pe lângă clasele obișnuite, în sezonul 2019 de super rally va fi introdusă și una dedicată automobilelor istorice. Și în acest an vor fi așteptați la start campioni din raliuri, viteză în coastă și drift. La ultima etapă de anul trecut, de la București, deținători a peste 30 de titluri de campion absolut au fost fost pe lista de înscrieri, victoria aparținându-i lui Lucian Răduț.