Prima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă va debuta în acest weekend la Cheile Grădiștei, acolo unde va avea loc și debutul diviziei secunde pentru sezonul 2021. Un total de 81 de piloți s-au înscris la Cupa Cheile Grădiștei powered by Pro X.

În lipsa lui Emil Nestor, campionul en-titre de la categoria II, care a ales să ia startul în alte competiții din cadrul FRAS, nu mai puțin de șase piloți vor concura pe prototipuri în lupta pentru prima poziție.

Dacă Octavian Ciovică (Radical SR8), Emil Ghinea (Norma M20F) și Aurelian Andronache (Speed Car GT1000) au deja experiență la bordul unor astfel de automobile, Dragoș Savloschi (Radical Prosport Evo), Julian Răduță (Radical SR1) și Andrei Mitrașcă (Radical SR1) vor fi prezenți pentru prima dată la volanul unui prototip la o etapă de viteză în coastă.

Dintre cei care s-au clasat în topul cursei de la Cheile Grădiștei în 2020, cel mai bine cotat este Mihai Leu, campionul ultimelor două ediții ale Categoriei I pe un Ferrari 458 Challenge. Acesta a încheiat anul trecut pe locul 6 la general după ce în prima manșă era pe locul 3, dar ploaia i-a dat planurile peste cap.

La Categoria I, acolo unde Leu a dominat autoritari anii trecuți, sunt înscriși un total de 22 de concurenți. Pe lista de înscrieri de la Categoria II se află 26 de piloți.

Dominic Marcu este singurul concurent înscris pentru divizia electrice, în timp ce la Istorice se află nu mai puțin de 10 piloți, dintre care 4 vor lua startul la Dacia Revival.

Prima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2 are un total de 21 de piloți înscriși, printre care și campionul Erik Zsolt Fazakaș.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.

Accesul publicului va fi restricționat pentru a respecta prevederile Guvernului privind evenimentele sportive, fanii vor putea urmări în direct cele două manșe de concurs, duminică, începând cu ora 14:00, pe Look Sport 3, dar și pe canalele de social media ale FRAS.

Tot în acest weekend va avea loc și ceremonia de premiere a campionilor de viteză în coastă din sezonul 2020. Ceremonia va fi doar pentru sportivii premiați, aceștia fiind rugați să folosească o ținută elegantă și măști anti-covid.

Pentru detalii sau lămuriri suplimentare, contactați-ne, vă rugăm, la office@fras.ro sau la numărul 0752/222207.

AICI puteţi consulta lista celor care vor fi premiați și a căror prezență este obligatorie.