Campionatul Național de Drift va debuta la finalul acestei săptămâni cu prima etapă, organizată în parteneriat cu omologii din Ungaria, pe circuitul Rabocsiring din Mariapocs.

Peste 80 de piloți vor fi prezenți la runda programată pe 11 și 12 mai, ajunsă la a treia ediție comună. Dintre aceștia, un total de 25 vor reprezenta România.

De la start nu vor lipsi foștii campioni naționali Traian Bușe (2010), Călin Ciortan (2012, 2013, 2017), Sorin Ene (2014) și Răzvan Frățianu (2011).

Sâmbătă sunt programate calificările, iar duminică vor avea loc battle-urile eliminatorii care vor decide primul câștigător al sezonului 2019 în Campionatul Național de Drift.

„Pe lângă generația consacrată, deja avem parte de câteva nume interesante pe lista de start, care promit și chiar îi invit pe toți fanii să se uite cu interes și la divizia semi pro”, a declarat Denis Manea, vicepreședintele RoDrift.

 

 

Prima etapă va fi transmisă, în direct, de Pro X, duminică, de la ora 16:00, atunci când fanii vor avea ocazia să urmărească battle-urile începând cu Top 8. „Este o mare realizare pentru noi. Cu siguranță, continuăm evoluția ascedentă din ultimii ani și e un progres din punct de vedere tehnic deoarece vom filma cu cinci camere full hd, dar și cu dronă”, a mai spus Denis Manea.

Este al patrulea an de când Campionatul Național de Drift este organizat de RoDrift sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Primele trei ediții au fost câștigate de Stefan Stefanov (2016), Călin Ciortan (2017) și Iulian Jumuga (2018).

Lista sportivilor înscriși de RoDrift în prima etapă este disponibilă aici (include și piloții bulgari).