Simone și Sergiu la al patrulea succes în 5 ani în Argeș. Foto: Bogdan Barabas

Septuplul campion național absolut Simone Tempestini a câștigat Raliul Argeșului pentru a patra oară în carieră, în timp ce noul lider provizoriu al campionatului este, în premieră, Norbert Maior.

La capătul celor 116 kilometri de concurs, Tempestini și copilotul Sergiu Itu (Porsche 997 RGT) au fost cronometrați cu un timp total de 01:04:45,2, clujenii câștigând 6 din cele 9 probe speciale. Pe locul secund s-a clasat echipajul bulgar Martin Surilov/Zdravko Zdravkov (Citroen C2 Rally2), care s-a impus în două probe și a venit la 15,7 secunde de câștigător, iar podiumul a fost completat de Andrei Gîrtofan/Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2), la 01:20,9 în spatele lui Tempestini. Ultima probă a zilei, super speciala din jurul stadionului Nicolae Dobrin a fost câștigată de echipajul Mihai Manole și Marc Banca (Skoda Fabia Rally2)

„A fost un weekend incredibil, cu multe situații imprevizibile, o vreme care s-a jucat în permanență cu noi, dar până la urmă am făcut alegerile corecte și am câștigat. Deja ne este gândul la următoarea etapă”, a spus Tempestini, care s-a mai impus la edițiile din 2019, 2020 și 2021, iar anul trecut a abandonat chiar în primii kilometri din Argeș.

Învingător în prima etapă, Sebastian Barbu, a abandonat chiar pe prima probă specială după o ieșire în decor, iar de această situație în clasament a profitat juniorul Norbert Maior, care, deși a pilotat un model inferior, Peugeot 208 Rally4, a fost al patrulea în Argeș și a ajuns la un total de 58 de puncte după două runde, astfel că devine primul lider provizoriu al campionatului în era modernă a raliurilor cu un model cu tracțiune față.

Norbert (24 de ani) și Francesca (22 de ani) sunt noii lideri ai campionatului.

După Raliul Argeșului, podiumul provizoriu este completat de Simone Tempestini, cu 49 de puncte, care a abandonat în Harghita, și de Mihai Manole, cu 46. Sebastian Barbu este al patrulea cu 45 de puncte. „Suntem onorați să fim pe primul loc, știm că este misiune imposibilă să rămânem aici, dar contează mult pentru moralul și încrederea noastră în viitor”, a spus, la final, Maior, care în urmă cu numai o săptămână termina pe 2 în topul juniorilor la etapa europeană din Polonia.

Simone Tempestini, secondat de copilotul Sergiu Itu, și-a adăugat și victoria în campionatul dedicat exclusiv probelor de asfalt, în timp ce, alături de sora sa Francesca din postura de copilot, Maior și-a adăugat și victoria la 2 Roți Motrice, dar și la RC4. La juniori, dar și la cupa monomarcă 208 R2, victoria i-a revenit lui Cristian Șugar, care alături de Vlad Colceriu, a obținut un spectaculos loc 7 la general cu un model Peugeot 208 R2.

Cristi Șugar și Vlad Colceriu au impresionat din nou.

La RC2N, favoritul local Valentin Porcișteanu, în echipaj cu Dan Dobre, pe Mitsubishi Lancer Evo 9, a avut o victoria categorică, iar la RC5, Sebastian Scîrleț, cu experimentatul Sebastian Itu în dreapta, a avut un avans considerabil la final, impunându-se inclusiv la Cupa Clio Rally5 Challenge.

O tradiție deja în Campionatul Național de Raliuri Betano, Cupa Dacia a fost câștigată acasă în Argeș de echipajul format din Ioan Teodor Dănilă și Gheorghe Dumitru. La Swift Cup s-a impus echipajul campion din 2022, David Tarța și Mihail Sandu.

După ce în Harghita a abandonat după un accident, echipajul Reis Suliman/Rareș Badea a câștigat de această dată competiția dedicată debutanților la Raliul Argeșului.

Pe o Toyota Yaris, George Ienășel și Adrian Diaconescu au câștigat Grupa NAT11, iar Ionuț Șimon și Mihai Verdeș (Seat Ibiza TDI) s-au impus la NAT12.

În Campionatul Național De Raliuri Istorice victoria i-a revenit echipajului format din Dorin Alexandrescu și Andrei Moțescu pe modelul VW Golf 1 GTI.

La Rally2, echipajul Florian Nițurad/Mihai Popa (Seat Ibiza Cupra) a câștigat din nou, repetând performanța de la Raliul Harghitei.

În total, 80 de echipaje, maximum admis de regulament, inclusiv 4 din Bulgaria, au luat startul la Raliul Argeșului. Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano va avea loc în perioada 24-25 iunie în Maramureș.