Campionul național absolut en-titre, clujeanul Simone Tempestini, a înregistrat o victorie clară în prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2019, Raliul Argeșului, câștigând toate cele 8 probe speciale din cele două zile de concurs.

Cu Sergiu Itu în dreapta sa, Simone, pe un Hyundai i20 R5, același model pe care îl pilotează și în Campionatul Mondial de Raliuri, a avut un avantaj de 1 minute și 22,5 secunde față de următorul echipaj, format din Vali Porcișteanu și Dan Dobre pe un Citroen C3 R5.

Sportivul de la Napoca Rally Academy îi calcă astfel pe urme tatălui său, Marco Tempestini, învingător în Argeș în 2007. Evenimentul a consemnat revenirea Raliului Argeșului în Campionatul Național de Raliuri Dunlop după 9 ani de pauză, bifând ediția cu numărul 19.

Podiumul primei etape a fost completat de echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5), cu un ecart de 01:45,4. Ceremonia de premiere a fost oficiată de ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, eurodeputatul Gabriela Zoană și președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu.

Peste 12.000 de spectatori au fost prezenți vineri seară, la proba super specială din jurul stadionuui Nicolae Dobrin din Pitești, care a fost și transmisă în direct pe Telekom Sport 2.

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Un total de 77 de echipaje s-au înscris la prima etapă a campionatului, 22 fiind nevoite să abandoneze de-a lungul etapei din diverse motive. De 6 ori învingător în Argeș, Titi Aur a ieșit în decor chiar în prima probă specială, în timp ce un alt fost campion național, Bogdan Marișca a părăsit concursul din motive tehnice.

La 2 Roți Motrice Față, victoria i-a aparținut echipajului Adrian Teslovan/Vajk Imre Cseh (Citroen DS3 R3T Max), în timp ce în clasamentul Juniorilor au câștigat Norbert Maior și Francisca Maior (Peugeot 106).

În clasamentul cupelor monomarcă, Cristian Șugar/Vlad Colceriu s-au impus în Cupa Dacia, iar Bogdan Vrabie și Levente Csegzy au câștigat Cupa Suzuki.

Adrian Teslovan/Vajk Imre Cseh s-au impus și la Clasa RC3, în timp ce Mihnea Mureșan și Marc Banca (Peugeot 208 R2) au câștigat Clasa RC4.

Pe lângă succesul de la Juniori, Norbert Maior și Francesca Maior s-au impus și la RC5. La Clasa 11 au câștigat Adi Iliescu și Rareș Badea (Mitsubishi Lancer Evo), în timp ce la 12 au câștigat Remus Cotuț și Mircea Onofrei (Ford Fiesta ST).

La Raliuri Istorice, Gunther Graef și Cristian Cibu (BMW 1602) și-au adjudecat victoria. În Campionatul Național de Rally 2, pe prima poziție s-au clasat Florian Nițurad și Mihai Popa (Ford Fiesta).

Raliul Aradului va fi următoarea etapă din calendarul Campionatului Național de Raliuri Dunlop și va avea loc în perioada 24-25 mai.