Campionul mondial WRC Junior, Simone Tempestini, a câștigat pentru a patra oară consecutiv Raliul Brașovului, Tess Rally 2018, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, care a avut loc în weekend la Brașov.

Startul sezonului a fost similar și cu un record de participare la o etapă de raliuri, cu nu mai puțin de 90 de echipaje la start, dintre care 69 în CNRD, 17 la Rally 2 și 4 la Raliuri Istorice.

De data aceasta, Tempestini, care este și cel mai tânăr pilot care a câștigat vreodată titlul de campion național absolut, a fost ajutat din dreapta de Sergiu Itu, iar la finalul celor 10 probe speciale a fost cronometrat cu 01:12:45,1.

Poziția secundă a fost ocupată tot de un echipaj de la Napoca Rally Academy. Campionul național en-titre Bogdan Marișca și Sebastian Itu au terminat Raliul Brașovului cu 01:13:50,9, în timp ce podiumul a fost completat de Valentin Porcișteanu și Dan Dobre, cu 01:17:16,3.

Deși a câștigat primele trei probe speciale, echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5) a fost nevoit să se retragă din concurs după ce, la proba specială 6, a ieșit de pe traseu și nu a mai putut reveni în timp util, pierzând astfel minute vitale în economia etapei.

De remarcat reușita lui Manu Mihalache și Janos Soos, singurii care nu au pilotat un R5 și s-au clasat între primii 7, dar și prezența în Top 10 a lui Adi Iliescu și Rareș Badea, care au și câștigat Clasa a 11-a, primind astfel și un premiu din partea sponsorului Segafredo Zanotti.

Etapa din Campionatul Național de Raliuri 2 a fost câștigată de Vlad Teodor și Bogdan Crăciun, aflați pe un BMW E36 320i, în timp ce la Istorice s-a impus echipajul Gunther Graef și Cristian Cibu.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop va avea loc la Cluj, între 4 și 5 mai.

Rezultatele complete ale Tess Rally 2018 sunt disponibile aici.