Tempestini s-a bucurat de victorie în fața propriilor suporteri.

Campionul național en-titre Simone Tempestini a înregistrat o victorie categorică în Transilvania Rally 2019 și este noul favorit în lupta pentru titlu înaintea etapei finale de la Brașov.

Pilotul clujean nu a avut nicio emoție în raliul de casă, câștigând 7 dintre cele 9 probe speciale. Prima probă, cea de la Căpușu Mare, a fost anulată din cauza lipsei de comunicații.

Pe un Hyundai i20 R5, Tempestini, avându-l în dreapta pe Sergiu Itu, a încheiat cursa cu un avantaj de 01:08,9 față de ocupantul poziției secunde, nimeni altul decât colegul său de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marișca.

Pe 3 în clasamentul general al Transilvania Rally a fost echipajul Steve Fernandes/Oliver Beck, care a concurat exclusiv pentru runda din Tour European Rally, în timp ce în clasamentul contând pentru a șaptea etapă din Campionatul Național de Raliuri, podiumul a fost completat de echipajul Alexandru Pițigoi și Anton Avram. Aceștia din urmă au prins podiumul după ce Sebastian Barbu a fost penalizat cu 40 de secunde.

Pe 3 inițial în clasamentul CNRD, Sebastian Barbu a pierdut podiumul după o penalizare de 40 de secunde.

După un sezon excelent, în care au terminat de fiecare dată pe podium, Dan Gîrtofan și Tudor Mârza au abandonat chiar în startul raliului din cauza unor probleme tehnice. De altfel, un total de 22 de echipaje nu au ajuns la finișul de la Cluj Arena, acolo unde a avut loc ultima probă, super speciala.

Vali Porcișteanu a terminat pe 5 în etapa internă de la Cluj, dar se menține pe primul loc în clasamentul temporar al Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Pilotul argeșean are 203 puncte, cu două mai mult decât Tempestini, însă clasamentul final se realizează după sistemul N-2, unde N este numărul total de etape. Dacă Porcișteanu a punctat în toate rundele, în schimb, Tempestini are două runde cu 0, la Bacău și Sibiu, și doar va puncta, astfel că acesta din urmă este avantajat înaintea Tess Rally Brasov.

Bogdan Marișca a încheiat pe 2 la Cluj și și-a asigurat o clasare în Top 5 la finalul sezonului.

În Top 10 CNRD la Cluj Napoca s-au mai clasat Andrei Gîrtofan, Zoltan Juhos, Mihnea Mureșan, Florin Tincescu și Norbert Maior.

Rezultatele complete sunt disponibile aici.