Simone Tempestini are un avantaj de peste 18 secunde după prima zi. Sursă foto: Rally Photo Hunters

Simone Tempestini a terminat ziua întâi a Raliului Perla Harghitei cu un avans de 18,8 secunde înaintea celui de-al doilea clasat în ierarhia Open, Alexandru Pițigoi. Podiumul este completat de Bogdan Marișca. Competiția programează mâine, în ziua secundă, alte 9 secțiuni competitive. Raliul Perla Harghitei contează ca a patra etapă în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Campionatul Național Rally 2 Dunlop și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorie, întreceri derulate sub egida Federației Romțne de Automobilism Sportiv.

Simone Tempestini a început în forță Raliul Perla Harghitei 2019 și și-a acontat prima probă, Bucin. Este vorba despre speciala ”regină” a întrecerii, lungimea sa fiind de 28,90 kilometri. Alexandru ”Dodo” Pițigoi l-a secondat, fiind mai lent cu numai 10,2 secunde, în timp ce al treilea timp i-a revenit lui Bogdan Marișca. Colegul lui Simone la Napoca Rally Academy a fost mai lent cu 18 secunde. Vali Porcișteanu a fost doar al patrulea, la 19,6 secunde, urmat, într-un ecart de numai 3,1 secunde, de Sebastian Barbu și Dan Gîrtofan.
Proba secundă a oferit același învingător, în timp ce Marișca și Pițigoi au făcut rocada. Gîrtofan a obținut primul timp după trioul fruntaș, urmat de Porcișteanu și Barbu. Ordinea primilor trei nu se schimba, însă ierarhia provizorie a raliului copia la indigo clasamentul probei, cu Porcișteanu ajuns pe cinci.

Ziua s-a încheiat cu spectacolul oferit de Superspeciala Arpad Dietrich în centrul orașului. Mii de localnici și fani ai motorsportului au urmărit un spectacol întins pe mai bine de două ore. Cel mai rapid pe o probă pe care mai mulți piloți fruntași au făcut mici erori, iar mașina lui Vali Porcișteanu a dejantat pe final, a fost obținut de Sebi Barbu. El a fost urmat de Titi Aur, care-și adjudecase proba anul trecut, respectiv Bogdan Marișca.

Titi Aur a încheiat al doilea în proba Super Specială pe care o câștigase anul trecut. Sursă foto: Rally Photo Hunters

La finalul zilei, ordinea primilor șase a rămas neschimbată, cu Tempestini, urmat de Pițigoi, Marișca, Gîrtofan, Porcișteanu și Barbu.
Rezultatele complete le găsiți aici.

Mîine, în ziua secundă, se vor parcurge de trei ori bucle compuse din specialele Văleni, Sânpaul și Lueta. Iubitorii motorsportului care nu se vor afla pe probele speciale pot urmări derularea întrecerilor grație transmisiilor live pe pagina oficială a raliului, www.raliulharghitei.ro.

Rezultatele în timp real sunt furnizate de către Federația Romînă de Auomobilism Sportiv la deja cunoscuta adresă live.fras.ro.
Raliul Perla Harghitei este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Harghita, Primăria Odorheiu Secuiesc, Pirmăria Lueta. Parteneri: Perla Harghitei, Toyota prin Eurocar Trading, Amigo&Intercost, Magdolna Impex, Viking Srl, Motul, Transilvania Adventure Park,KeroBike. Li se adaugă partenerii tradiționali precum firma de avocatură Dancea & Asociații, Mastertent, Hotel Târnava, Vari Trans, Brother, Septimia. Nu în ultimul rând, competiția se derulează cu sprijinul I.S.U. Harghita, Serviciul de Ambulanță Harghita și Jandarmeria Harghita.

Pentru mai multe informații legate de această competiție, accesați www.raliulharghitei.ro