Ne mai despart doar câteva ore până la prezentarea oficială a echipajelor prezente la ediția 2019 a Raliului Perla Harghitei 2019, competiție care se va desfășura în perioada 12-13 iulie. Întrecerea care contează ca a patra etapă în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Campionatul Național Rally 2 Dunlop și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorie, toate derulate sub egida Federației Romțne de Automobilism Sportiv, va beneficia de o extinsă serie de transmisiuni live.

Programat în perioada 12-13 iulie, Raliul Perla Harghitei se va derula pe un traseu cu o lungime totală de 413,51 km, din care 121,65 km distanța probelor de clasament. Sunt în total 12 ”speciale”, din care distincte, fiecare dintre ele oferind concurenților, dar și publicului zone deosebit de spectaculoase.

Iubitorii motorsportului care nu se vor afla pe probele speciale pot urmări derularea întrecerilor grație transmisiilor live pe pagina oficială a raliului, www.raliulharghitei.ro. Imaginile se pot urmări și pe Liveevent.org, cu ajutorul aplicației Visit Harghita pe orice dispozitiv mobil. În cazul ambelor vă puteți abona pentru a primi notificări în momentul în care începe o transmisiune live. În plus, imaginile sunt disponibile și pe canalele media care doresc să le utilizeze folosind funcția Embed.

Tot ce trebuie să știți despre transmisiunile live a Raliul Perla Harghitei

Organizatorii au introdus o inovație majoră în raliul din acest an, echipa Liveevent.org difuzează pe Internet cel de al 27-lea ediție a Raliul Perla Harghitei. Detaliile despre transmisiunile Liveevent.org ne-au fost prezentate de managerul de proiect, Sándor Kovács.

„Planificăm să difuzăm câteva probe speciale din trei unghiuri de cameră. Cu siguranță însă, vom avea măcar imagini de la minimum o camera. În plus, tehnologia noastră ne permite să folosim dispozitive mobile moderne (telefoane, tablete). Ceea ce înseamnă că, în măsura în care vom avea astfel de transmisii, vom putea insera și imagini din camerele montate în mașinile de curse. Iar la acest capitol, potrivit calculelor noastre, putem oferi acest serviciu pentru circa 20 de piloți. Rămâne ca ei să-și dea acordul și să stabilim detaliile tehnice”, a precizat Sándor Kovács.

Trebuie precizat că imaginile recepționate de LiveEvent, transmise de la aproximativ 30 de surse, sunt combinate prin intermediul unui mixer video pentru a genera transmisia. În plus, aceasta va beneficia și de informații privind timpii, respectiv de hărțile probelor speciale.
În ceea ce privește transmisiunile, ele vor debuta încă de joi seara, ora 20, cînd va începe Festivitatea Oficială de prezentare a echipajelor.

„Noi ținem legătura cu organizatorul competiției și pe baza sugestiilor sale vom căuta să realizăm cele mai spectaculoase înregistrări ale raliului. Dacă totul merge bine, vom putea difuza și înregistrări filmate cu ajutorul unor drone, de la superspeciala de vineri”, a mai precizat Sándor Kovács.

Vineri vor exista transmisii de la Shakedown și de pe proba Bucin, cu trei unghiuri de camera și imagini on-board. Sâmbătă vor fi transmisii de la toate cele trei probe, Văleni, Sânpaul și Lueta.

Timpii live sunt disponibili pe live.fras.ro

Reamintim, rezultatele în timp real sunt furnizate de către Federația Română de Automobilism Sportiv la deja cunoscuta adresă live.fras.ro.

Raliul Perla Harghitei este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Harghita, Primăria Odorheiu Secuiesc, Pirmăria Lueta. Parteneri: Perla Harghitei, Toyota prin Eurocar Trading, Amigo&Intercost, Magdolna Impex, Viking Srl, Motul, Transilvania Adventure Park,KeroBike. Li se adaugă partenerii tradiționali precum firma de avocatură Dancea & Asociații, Mastertent, Hotel Târnava, Vari Trans, Brother, Septimia. Nu în ultimul rând, competiția se derulează cu sprijinul I.S.U. Harghita, Serviciul de Ambulanță Harghita și Jandarmeria Harghita.

Pentru mai multe informații legate de această competiție, accesați www.raliulharghitei.ro