Campionul național en-titre Simone Tempestini a câștigat a 50-a ediție a Raliului Brașovului, a doua etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano, la capătul unei curse în care s-a duelat de la egal la egal cu campionul mondial WRC2 Pro, Mads Ostberg.

Norvegianul și-a anunțat abandonul imediat după PS6 Babarunca, atunci când Tempestini s-a impus cu un avantaj de 3,8 secunde. În acel moment, cu două probe înainte de final, Muntele Roșu și Poiana în coborâre, Ostberg (Citroen C3 Rally2) mai avea 3,6 secunde în fața clujeanului. Până la acel moment, fiecare dintre cei doi câștigase câte trei probe.

Cu victoria în buzunar, Simone (Skoda Fabia R5) nu a mai forțat pe final, Bogdan Marișca (Ford Fiesta R5 MKII) și Sebastian Barbu (Skoda Fabia R5) și-au trecut fiecare în palmares câte o victorie pe probe.

Podiumul final al etapei a doua din Campionatul Național de Raliuri Betano 2021 a arătat astfel:

1. Simone Tempestini/Sergiu Itu 01:03:17,5
2. Bogdan Marișca/Sebastian Itu +01:31,9
3. Sebastian Barbu/Bogdan Iancu +01:39,1

În Top 10 s-au mai regăsit Adrian Răspopa, Dan Gîrtofan, Istvan Soos, Bogdan Cuzma, Andrei Gîrtofan, Bogdan Năstase și Adrian Teslovan. Fost campion național absolut de viteză în coastă, Cuzma este surpriza plăcută a startului de sezon. La bordul unei Skoda Fabia Rally2, bănățeanul a avut un ritm bun la revenirea în raliuri după aproape 8 ani de pauză.

La 2 Roți Motrice, Norbert Maior, în premieră la bordul unui Citroen DS3, a făcut încă o demonstrație de forță. Vineri, acesta a abandonat după PS4, astfel că sâmbătă a început din postura de super rally și o penalizare de 5 minute. Într-o adevărată cursă de recuperare, Norbert a încheiat pe primul loc la grupă și un avantaj de 01:48,7 în fața lui Mihai Manole, al doilea clasat. Podiumul a fost completat de Csongor Szabo.

Lui Cristian Șugar i-a priit schimbarea de la Dacia la Suzuki și s-a impus în clasamentul Juniorilor de la Brașov, având un avantaj final de 53,2 secunde în fața sibianului Paul Popa. Podiumul a fost completat de Roland Csato.

Norbert Maior a impresionat la Brașov.

La Cupa Swift, victoria i-a revenit experimentatului Radu Necula, același care lua titlul la cupa monomarcă în 2017. Unul dintre favoriții pentru trofeu, Bogdan Talașman, a fost la 11,3 secunde în spate, iar pe 3 s-a clasat Cristi Cotan.

După succesul din 2018 de la Raliul Brașovului în Cupa Dacia, Dragoș Popa și-a asigurat al doilea succes sub Tâmpa la finalul unei curse pe care a dominat-o. Csato s-a clasat pe 2, iar brașoveanul Victor Supuran, la al doilea său an în raliuri, a completat podiumul.

În Campionatul Național de Rally 2 victoria i-a revenit lui George Marinescu, pe un Peugeot 106, fiind urmat în top de Peter Havrilla, la 14,5 secunde și de Bogdan Gligor, la 1 minut și 48,3 secunde în urmă. Victoria la divizia istoricelor a fost obținută de experimentatul Dorin Alexandrescu.

Cristi Șugar s-a impus la Juniori.

La clase s-au impus Simone Tempestini (RC2), Andrei Gîrtofan (RC2N), Norbert Maior (RC4), Radu Necula (RC5), Istvan Soos (NAT11), Teodor Simon (NAT12), Alin Butnariu (A1), Peter Havrilla (A2) și George Marinescu (A3).

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano trebuia să aibă loc în perioada 16-17 aprilie în Bucovina, însă aceasta a fost amânată, astfel că următoarea rundă va fi Raliul Harghitei (7-8 mai).