Ultima etapă din cadrul Campionatului Național de Slalom Paralel 2021, în ciuda previziunilor meteorologice pesimiste, s-a desfășurat pe o vreme deosebită, care l-a ajutat pe David Marcu să devină și campion la clasa Open, după ce în runda precedentă își trecuse în palmares și titlul la clasa Junior.

Mai mult, mobilizarea exemplară a organizatorului, a corpului de arbitri și a sportivilor participanți a făcut posibil respectarea programului de desfășurare a etapei conform regulamentului.

Competiția organizată de ACS Pro Drive Sibiu (Dan Nirișteanu – director organizatoric, alături de Dan Grunca și Sorin Tîrnoveanu), sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu asistență medicală profesională din partea Centrului medical SANMED și asistența tehnică ADI SERVICE, a avut un număr record absolut de 40 piloți înscriși la start, pe pista din „Groapa de la Sibiu”.

Chiar dacă juniorii au pornit furtunos (alături de seniorul Uturaș), David Marcu a ales o abordare pragmatică (având nevoie doar de locul 12 pentru a-și adjudeca și titlul anual la Open) și a obținut locul 4 la Open și la clasă, evitând, astfel, un posibil abandon.

Open:
1. Robert Uturas
2. Andrei Duna
3. Bogdan Duma
4. David Marcu

Juniori:
1. Bogdan Duma
2. Ștefan Udrea
3. Andrei Duna

Clasa 1:
1. Bogdan Rogoz (OE)
2. Alexandru Brescan
3. Patricia Sîrbu-Mărculeț, prima fată care reușeste ocuparea unui loc pe podiumul anual al unei clase.

Clasa 2:
1. Robert Uturas
2. Mihai Pelmuș
3. Artur Luca (OE)

Clasa 3:
1. Eugen Grigorescu, la ultimul său sezon ca pilot la Slalom Paralel.
2. Mihai Damian

Femina
1. Alexandra Teslovan
2. Patricia Sârbu-Marculet

CLASAMENTELE SEZONULUI 2021

Ca o concluzie, în urma prestațiilor de la fiecare etapă, organizatorii socotesc îmbucurătoare prestația majorității juniorilor participanți în acest sezon, pentru alții, însă, veniți din alte ramuri, care nu au reușit să finalizeze mai mult de două manșe în etapele la care au participat, se impune mai mult ca necesară absolvirea unei școli de pilotaj.