Ligier JS2R + JSP4. Credit foto: Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Weekend-ul viitor, șase piloți români vor fi prezenți pe grila de start a circuitului Paul Ricard (Le Castellet, Franța), în competiția „Ligier European Series”, o competiție în creștere, care adună la start 22 de mașini, modele Ligier JS P4 și Ligier JS 2R.

Ligier European Series se va desfășură pe parcursul a șase etape, concomitent cu celebra competiție European Le Mans Series 2022, având una dintre etape comune, 24h of Le Mans.

Fiind singura echipă din acest campionat care va participa cu trei prototipuri Ligier, Smart Driving va reprezenta România prin Alex Mirea și Philip Andriescu, care vor forma un echipaj pe un model Ligier JS P4, Marian Oancea și Radu Dumitrescu (Cube Performance) ce vor pilota un model Ligier JS 2R și nu în ultimul rând, Ovidiu Zaberca și Bogdan Dobranici pe un alt model Ligier JS 2R.

După ce în urmă cu un an au pus bazele primei reprezentanțe ale unui producător de vehicule destinate exclusiv competițiilor sportive – Radical Sportscars, bifând astfel o premieră pentru țara noastră, Smart Driving face un alt pas important prin care își concretizează proiectul în privința dezvoltării motorsportului din România.

Calendarul Ligier European Series 2022

La începutul acestui an, Smart Driving a devenit partener official al binecunoscutului brand “Ligier Automotive”, un brand care a scris și va scrie în continuare multe pagini în istoria motorsportului din întreaga lume.

„Ne face o deosebită placere să anunțam încă un parteneriat cu un brand atât de puternic în motorsport, cum este Ligier. Încă de anul trecut, când am pus bazele proiectului, am pornit de la ideea că piloții români au nevoie de o cale directă pentru a-și îndeplini visul. Așadar am dezvoltat și dezvoltăm în continuare acest proiect, pentru a le oferi piloților români o direcție cât mai clară prin care pot avea contact cu motorsportul la cel mai înalt nivel, chiar de la debutul lor din karting sau alte discipline. Prin parteneriatul cu cele două mari branduri de constructori auto, am pus la punct un parcurs prin care piloții pot debuta în prototipuri, dar totodată pot ajunge să concureze cu modele de top, precum Ligier JS P320, unul dintre cel mai de succes model din categoria LMP3. Participarea în Ligier European Series este practic confirmarea faptului că anul 2021 a fost unul de succes prin dezvoltarea proiectului Radical România, următorul nostru obiectiv fiind participarea în European Le Mans Series, în categoria LMP3, cu o echipă de piloți români”, a declarat Andrea Fogliazza – Smart Driving CEO.

Prima etapă a Ligier European Series este programată pentru 15-16 Aprilie pe circuitul Paul Ricard și va reuni la start 21 de modele Ligier si piloți din opt țări diferite. Competiția vă fi transmisă live pe Facebook, YouToube, dar și pe site-ul official al www.ligiereuropeanseries.com.

Credit foto: Photo Jean Michel Le Meur / DPPI