Marc Areny

În weekendul 2-3 iulie, Campionatul Național de Vehicule Electrice (CNVE), aflat la cea de-a treia etapă, a poposit la CTP Invest, cel mai mare dezvoltator de parcuri logistice si industriale din țară, A1- Km 23, Bolintin Deal, jud. Ilfov, unde s-a desfășurat aceeași rundă și la CNSS, respectiv CNIA.

Posesorii de mașini cu propulsie electrică, pasionați ai motorsportului românesc, cu pași mici, dar siguri, au început ușor-ușor să-și facă prezența și în noul campionat, astfel că, la CTPark, au apărut încă patru piloți experimentați: Mihai Alexandrescu (București) – Mini Cooper S E, Angela Mondoca (București) – Mini Cooper S E, Marc Areny (Pitești) – Smart Roadster el și Tesla 3 Long Range și Paul Baque (Pitești), Smart Roadster el și Tesla 3 Long Range. De precizat că Angela Mondoca este prima femeie care participă în cadrul acestui campionat.

În clasamentul Open, primii trei clasați au fost:

1. Marc Areny, pilot de origine franceză, participant în 2021 la grupa Electrice în Campionatul Național de Super Slalom, cu Tesla 3 Long Range (00:46:47).
2. Mihai Alexandrescu, cu timpul de 00:48:37.
3. Paul Baque, al doilea pilot de origine franceză, cu timpul de: 00:48:44.

La grupa E1 (cu puterea sub 250 CP), Mihai Alexandrescu, într-o luptă strânsă cu Ciprian Cherciu (unul dintre cei mai implicați și experimentați piloți în CNVE), s-a impus cu 00:48:37, pentru doar 3 zecimi de secundă, in vreme ce locul 3 i-a revenit lui Marc Areny (00:50:56).

La grupa E2 (cu puterea peste 250 CP), Marc Areny a câștigat detașat (00:46:47) față de conaționalul său, Paul Baque (00:48:44).

Grupa Sport a fost adjudecată de Mihai Alexandrescu (00:48:43), urmat la mai puțin de o secundă de Ciprian Cherciu (00:48:98), locul 3 revenindu-i Angelei Mondoca (00:50:77).

La echipe, AMI RACING a obținut locul 1, cu 96 de puncte, urmată de EV SHOP, cu 81 de puncte.

În continuare, timpii obținuți în clasamentul Open al CNVE sunt foarte apropiați de cei din CNSS, reprezentând o mare provocare: mașini cu propulsie electrică vs mașini cu combustie internă.

Clasamentul anual după trei etape poate fi vizualizat aici: https://cnve.gtautoclub.ro/clasament-general/

Sperăm ca următoarea etapă să fie una de referință în Campionatul Național de Vehicule Electrice.

Mulțumim gazdei CTP Invest, partenerilor: Federația Române de Automobilism Sportiv, IGSU, MEDIA: Kiss FM, AutoExpert, AutoStiri și sponsorilor noștri: Angelli, Vianor, Tegee International, Metalubs, Repsol, Ecolectare, precum și piloților, spectatorilor și tuturor celor care ne susțin în activitatea noastră.