Credit photo: V Goran / Aradon

Prima etapă din istoria Campionatului Național de Drag, organizată pe Aeroportul Arad, a fost un succes total, cu peste 100 de concurenți prezenți la start și peste 3.000 de spectatori curioși pentru a vedea cele mai rapide mașini din țară.

Un total de 110 sportivi s-au înscris la prima rundă a sezonului 2019, primul de la lansarea campionatului de drag sub egida FRAS. Silviu Ghiță a reușit să înregistreze un record, parcurgând cei 402 metri într-un timp de 8,7 secunde la bordul unui VW Lupo 2.0 TFSI. Acesta a avut o viteză de peste 270 de km/h.

Alte trei mașini din grupa Diesel de la Clasa Pro au reușit să se încadreze sub 10 secunde, pilotate de Doru Toma Alexandru, Ciprian Tofan și Dragoș Stăcescu. Raul Cotuț, cu un BMW E30 de 970 de cai putere, a bifat și el un timp excelent, ajungând la finiș în 9,41 secunde.

Podiumurile primei etape din Campionatul Național de Drag 2019 sunt disponibile aici.

Runda de la Arad a beneficiat de un număr impresionant de spectatori, peste 3.000 de fani fiind prezenți la finalele de duminică. Următoarea etapă va avea loc în perioada 18-19 mai pe aerodromul din Ianca, Brăila.

Aflat la primul sezon sub egida FRAS, Campionatul Național de Drag are deja peste 150 de sportivi licențiați și are un calendar care cuprinde 5 etape. Evenimentele se vor desfășura la Arad și Ianca, dar vom avea parte de și unul tip cupă care va avea loc la Târgu Mureș.