Pe un monopost Formula Renault, francezul Jerome France a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Super Rally, care s-a desfășurat sâmbătă, pe circuit stradal, în Mangalia.

Distanța totală a traseului stradal a fost de 3,75 de kilometri, iar 30 de piloți s-au duelat pentru prima poziție. În finală au ajuns cei mai buni 12, iar în cele din urmă victoria i-a revenit lui France după un duel incredibil cu Mihai Leu și Costel Cășuneanu.

De altfel, acesta din urmă, campion național en-titre, a avut un timp mai bun decât al francezului, însă a fost penalizat cu 3 secunde după ce a lovit o șicană de pe traseu, manevră interzisă. Podiumul final a arătat astfel: 1. Jerome France 2. Mihai Leu 3. Costel Cășuneanu. Timpii sunt disponibili aici.

Câștigătorul a comparat etapa de la malul mării cu celebrul circuit stradal de la Monte Carlo. „Chiar le-am arătat prietenilor mei din Franța poze de aici și au fost încântați de ceea ce s-a întâmplat. Am câștigat, dar asta nu mă transformă într-un favorit la titlu”, a spus Jerome France.

Printre cei care s-au mai calificat în finală au fost Dani Oțil, Emil Ghinea, Aurelian Andronache, Istvan Beko, Ionuț Moisii, Vlad Cosma, Zoltan Martincsek și Vali Porcișteanu. Câștigător în 2019 la Mangalia, Oțil a fost al patrulea, însă s-a confruntat cu probleme tehnice pe parcursul etapei. Pe lângă monoposturi și prototipuri, fanii prezenți pe margine au mai avut ocazia de a vedea în acțiune un Mini eletric, pilotat de Ciprian Lupu, dar și o Dacia 1300, din cadrul proiectului Dacia Revival.

Următoarea etapă va avea loc în perioada 18-19 iunie pe străzile din Târgu Mureș.