Precedată de o perioadă cu vreme ploioasă, care a pus în pericol buna desfășurare a competiției, vremea bună din ziua concursului și pista profesionist pregatită de Sebi Barbu au contribuit decisiv la reușita deosebită a primei etape a sezonului din Campionatul Național de Slalom Paralel.

Organizată de ACS Pro Drive Sibiu, cu sprijinul ACS Motorsport Sibiu, etapa a fost precedată vineri, 21.05.2021, ora 18:00, de festivitatea de premiere a sportivilor clasați, în 2020, pe podiumurile finale ale tuturor claselor.

Din cei 29 de piloți înscriși la start am avut bucuria să vedem pe traseu numai puțin de 13 juniori (cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani), care și-au împărțit, în mod egal cu seniorii, primele locuri în Clasamentul Open, dar și 4 prezențe feminine, incluse într-un Clasament Open Femina, unde Anamaria Gustoi, la cei 16 ani, s-a impus fără emoții.

Juniori
Locul I – Andrei Duna
Locul II – David Marcu
Locul III – Alexandru Cazacu

Clasa 1
Locul I – Alexandru Brescan
Locul II – Mihai Alexandrescu
Locul III – Ciprian Ana

Clasa 2
Locul I – Paul Popa
Locul II – Uturas Robert
Locul III – Stefan Draghici

Clasa 4
Locul I – Ion Dorin Fazekas
Locul II – Viorel Jinga
Locul III – Mihai Basca

În Clasamentul Open marea surpriză a fost juniorul de nici 15 ani, Andrei Duna, care s-a clasat pe locul 2, la doar 3,44 secunde în spatele câștigătorului absolut, Paul Popa.

Locul I – Paul Popa
Locul II – Andrei Duna
Locul III – David Marcu

Open Femina
Locul I – Anamaria Gustoi
Locul II – Patricia Sarbu-Marculet
Locul III – Apalaghiei Atanasia

A doua etapă a sezonului din cadrul Campionatului Național de Slalom Paralel se va desfășura tot la Sibiu, pe același traseu,  sâmbătă sau duminică, 10/11 iulie 2021.