În ultimii doi ani, France a încheiat doar o singură dată mai jos de prima poziție.

Campionul național absolut en-titre de super rally, Jerome France, a obținut a doua victorie din tot atâtea posibile în acest sezon, câștigând etapa de la Târgu Mureș, acolo unde s-a impus și la ediția din 2021.

Pe un prototip Nova Proto NP 03, France a dominat și manșele de antrenamente. Deși a avut penalizări pe fiecare manșă pentru că a lovit șicanele, acesta a fost înregistrat cu cel mai bun timp de 03:27,328, aici fiind incluse și 6 secunde de penalizare. Anul trecut, France era cronometrat cu 03:29,028.

Al doilea în antrenamente a fost Aurelian Andronache (Speed Car GT 100R), cu un timp de 03:37,624. Deși pe prima trecere a avut 03:33,750, Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5) a avut o penalizare de 6 de secunde tot pentru lovire de șicane, astfel că timpul său total a fost de 03:39,664.

France a avut o singură manșă de concurs încheiată, însă a fost suficient pentru a stabili timpul de referință, care să îi aducă și victoria pentru al doilea an consecutiv. Acesta a fost cronometrat cu 03:22,851. Cea de-a doua manșă a fost încheiată subit pentru France după ce Mihai Leu, penultimul competitor la start, a ieșit în decor și s-a arborat steagul roșu. Mai multe informații aici.

Top 10 final la Super Rally Târgu Mureș.

Al doilea clasat în clasamentul general a fost Costel Cășuneanu, învingătorul ediției din 2019, cronometrat cu 03:32,233 chiar pe prima trecere, unde a fost mai rapid cu doar 15 sutimi decât Mihai Leu (Radical SR8), al treilea pe podiumul final.

La echipe victoria a fost adjudecată de Racing for Fun, formată din Costel Cășuneanu și Aurelian Andronache, urmată de Real Racing (Jerome France și Didier Balcaen) și Unicredit Leasing Super Rally (Mihai Leu și Andrei Duna). De altfel, podiumul echipelor a fost similar cu cel de la Mangalia, unde tot Cășuneanu și Andronache s-au impus.

Cășuneanu și Andronache domină topul echipelor la super rally, Racing for Fun fiind lideră după primele două runde.

Jerome France a fost pe 1 și la monoposturi, urmat de Mihai Leu și Aurelian Andronache, iar Costel Cășuneanu s-a impus la 2B, unde pe podium s-au mai clasat Vali Porcișteanu și Bogdan Duma. La 2A s-a înregistrat o victorie în premieră, Daniel Grămadă fiind mai rapid decât Danny Ungur și Claudiu Motoc. Italianul Armando Battochi s-a impus la GT, unde podiumul a fost completat de Mihai Beldie și Alexandru Șchiopesc.

Următoarea etapă va avea loc în perioada 19-20 august la Deva.