Pe Bulevardul Independenței din Ploiești s-a desfășurat, în perioada 2-3 iulie, sub egida FRAS, a treia etapă a Campionatului Național de Karting Electric 2022, „eKarting SuperSlalom + eKarting Speed FRAS” – Marele ePremiu al Orașului Ploiești, eveniment la care au participat un total de 27 de piloți.

Evenimentul, cu amprentă ZERO de CO2 asupra orașului și a locuitorilor, a fost organizat de Asociația Sportivă Clubul de Karting București, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești.

Micuții sportivi, ale căror karturi sunt 100% electrice și sunt încălzite exclusiv solar, au fost împărțiți în următoarele categorii: 7 la clasa NanoWatt, 5 la MicroWatt, 6 la MiniWatt, 6 la SuperMiniWatt și 3 la clasa JuniorWatt.

La finalul celor două zile de întreceri, podiumurile claselor au fost următoarele:

NanoWatt
Clasament Viteză
Clasament Slalom

MiniWatt
Clasament Viteză
Clasament Slalom

MicroWatt
Clasament Viteză
Clasament Slalom

SuperminiWatt
Clasament Viteză
Clasament Slalom

JuniorWatt
Clasament Viteză
Clasament Slalom

Clasament general

Partenerii evenimentului au fost: Primăria Municipiului Ploiești, Formula Electric România – partener tehnic, radiokart™ – partener cercetare/dezvoltare, Victron Energy România – partener energie regenerabilă solară, Transelectrica – cofinantator-sponsor general, Hidroelectrica – cofinantator-sponsor general.