Mihai Leu, Jerome France și Costel Cășuneanu

Jerome France s-a impus și în acest an la Trofeul Deva Super Rally, a treia etapă a Campionatului Național de Super Rally 2022 Powered by Superbet, iar Mihai Leu s-a clasat pe locul secund, la mai puțin de o secundă diferență. Cu toate că în manșele de antrenamente a înregistrat cel mai bun timp, Costel Cășuneanu a trebuit să se mulțumească cu a treia poziție în clasamentul general.

Trofeul Deva Super Rally 2022 s-a desfășurat la Deva, în perioada 19 – 20 August, fiind o competiție de tip circuit, ce se desfășoară în interiorul orașelor, pe modelul circuitului Monte Carlo. Traseul este prevăzut cu șicane construite din baloți de paie, a căror atingere este penalizată cu secunde adiționale.

24 de concurenți au luat startul la aceasta etapă, piloți din diferite discipline motorsport, atât din România, cât și din Franța sau Belgia. Din păcate, condițiile meteo nefavorabile au dus la anularea manșei secunde de concurs, astfel încât clasamentele au fost stabilite după timpii înregistrați în prima manșă.

Mihai Leu

Astfel, Jerome France a dominat clasamentul general și clasa 1 Monoposturi, în timp ce Mihai Beldie s-a impus în clasamentul GT. Costel Cășuneanu a ocupat primul loc pe podiumul Categoriei 2 Auto și Clasa 2B Mașini cu tracțiune spate și integrală, în timp ce Vlad Cosma a câștigat duelul Clasei 2A Mașini cu tracțiune față.

În clasamentul echipelor, echipa Real Racing, formată din Jerome France și Didier Balcaen, domină clasamentul cu un total de 35 puncte, urmat de Impuls Leasing formată din Costel Cășuneanu și Aurelian Andronache, al treilea loc fiind ocupat de UniCredit Leasing Super Rally Team formată din Mihai Leu și Andrei Dună.

Costel Cășuneanu

În acest moment, după disputarea primei jumătăți a sezonului, clasamentul Open îl are lider autoritar pe Jerome France, cu 75 de puncte, urmat de Mihai Leu (51p) și Costel Cășuneanu (48p). La echipe, Real Racing are 87 de puncte, Impuls Leasing Team a strâns 84 de puncte, iar Unicredit Leasing Super Rally Team are 58.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Super Rally powered by Superbet va avea loc pe 10 septembrie la Craiova.

Evenimentul a fost organizat de ACS AMC Racing – AMC Curse, club patronat de hunedoreanul Mihai Leu. Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Deva, cu sprijinul domnului primar Florin Oancea. Superbet este sponsorul principal al campionatului, etapa de la Deva fiind posibilă și cu ajutorul sponsorilor și partenerilor Popescu și Asociații, Shopping City Deva, Salubrizare Deva, Kiss FM și Prima TV Sport.

Mai multe imagini de la eveniment sunt disponibile pe pagina de Facebook a Campionatului: https://www.facebook.com/cnsuperrally

CLASAMENTELE ETAPEI