Costel Cășuneanu vrea să revină pe 1 la Categoria 1 în Maramureș după ce a fost devansat de Alexandru Pițigoi.

Jerome France, campionul en-titre la Super Rally și liderul actual al sezonului, Norbert Maior și Costel Cășuneanu sunt noutățile pe care a patra etapă din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă – Trofeul Gutâi 2022 le va avea pe ordinea de start. Cu două zile înainte de închiderea listei de înscrieri, un total de 40 de piloți și-au anunțat prezența la runda din Maramureș și este de așteptat ca numărul acestora să mai crească.

După o primă experiență în Harghita, acolo unde a stabilit timpul de referință al traseului de la Viteză în Coastă 2, insă a abandonat chiar pe ultima manșă, Jerome France va fi prezent și la Baia Mare, direct de la Deva, unde a obținut al treilea succes din trei posibile în cadrul actualei ediții de Super Rally.

Tot via Deva va ajunge la startul din Maramureș și Costel Cășuneanu, absent la Straja din cauza unor probleme medicale. Cu toate că are în continuare mâna în gips, Cășuneanu a terminat pe 3 la Deva, la numai 1,5 secunde de victorie, iar acum este gata de o surpriză la finalul acestei săptămâni. Anul trecut, în Maramureș, Cășuneanu s-a clasat pe 4 la general, la bordul aceluiași model Skoda Fabia RS5.

O prezență constantă în Top 10 la etapele din Campionatul Național de Raliuri Betano, dar și cu prezențe în Europeanul de Raliuri, Norbert Maior va concura sâmbătă și duminică pe traseul din Gutâi cu modelul Mitjet. Maramureșeanul David Tarța, campionul național en-titre de juniori la raliuri, va fi și el prezent cu modelul Suzuki Swift. De asemenea, cu prezențe constante în etapele de raliuri din acest an, Ovidiu Costea și Vasile Ile, ambii la bordul unor modele Peugeot 208 R2, sunt și ei gata de start. Tot ca o noutate pentru această rundă este și revenirea lui Călin Făgădar, pe modelul Mitsubishi Evo.

Cu cinci victorii în acest sezon, două în prima divizie și trei în cea de-a doua, Octavian Ciovică vine la Baia Mare cu gândul de a bifa un nou succes. Brașoveanul vrea să răzbune eșecul din 2021, când a ratat podiumul, încheind doar pe locul 8. Marele său rival din acest sezon, Emil Ghinea, va lipsi pe traseul din Gutâi, după abandonul tehnic de la Straja.

În schimb, Alexandru Pițigoi (Porsche 911) vine la Baia Mare din postura de ocupant al poziției secunde la ediția din 2021, dar și ca lider al Categoriei I în actualul sezon, pregătit de o nouă luptă contra lui Costel Cășuneanu.

Dudu Senchea (Mitsubishi Evo 8), Dominic Marcu (Tesla), Botond Szabo (Radical SR3) și Andrei Mitrașcă (Dacia STCC) sunt și ei printre piloții care au confirmat că vor concura la Trofeul Gutâi 2022.

Prezentarea oficială va avea loc vineri seară, de la ora 19:00, în centrul vechi al municipiului Baia Mare, iar sâmbătă, începând cu ora 9:30, vor debuta manșele de recunoașteri. Duminică de la ora 13:00 este programată prima manșă de concurs, transmisă în direct pe canalele Prima Sport, dar și canalul de youtube al Federației Române de Automobilism Sportiv.

Lista provizorie de înscrieri este disponibilă aici