Credit foto Alina N.

Campionatul Național de Super Slalom (CNSS) și cel de Îndemânare Auto (CNIA) au debutat în weekend-ul trecut la Ploiești, evenimentul desfășurat pe Bulevardul Independenței bucurându-se de prezența unui public numeros.

La etapa de debut a sezonului din CNSS și CNIA, organizată la Ploiești de Asociația GT Auto Club Sportiv, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, s-a stabilit un nou record de participare, cele două campionate reunind la start peste de 80 de piloți dornici să-și demonstreze măiestria la volan.

Juniorii (11 – cu vârsta între 8 – 14 ani, în CNIA, și 19 cu vârsta între 15 – 18 ani, în CNSS) au făcut deliciul spectatorilor, obținând timpi excelenți grație antrenamentelor efectuate sub îndrumarea instructorilor, evoluțiile acestor piloți de mare perspectivă fiind aplaudate la scenă deschisă de spectatorii prezenți.

Fiind o competiție deschisă tuturor pasionaților de motorsport, în dorința de a crea posibilitatea ca piloții să capete cât mai multă experință și concurența să fie cât mai acerbă, cei mai mulți dintre aceștia au participat la două categorii, în total fiind consemnate 145 de starturi în cadrul unei manșe, 76 la CNIA și 69 la CNSS.

Lupta pentru cele trei locuri pe podium a fost extrem de strânsă, cu multe răsturnări de situație, pasionații de motorsport din toată țara având ocazia să vizioneze spectacolul de la Ploiești și prin intermediul canalului de youtube al FRAS.

La CNSS învingător a ieșit pilotul bucureșean Voicu Marius, cu timpul de 00:41:98, urmat în clasamentul Open de câmpineanul Radu Ariciu, cu timpul de 00:42:62, și de juniorul de numai 16 ani, Filip Mateescu, cu timpul de 00:43:02.

La CNIA s-a impus pilotul gălățean Cristian Ioan Oancea, cu timpul de 00:43:97, pe locul secund în clasamentul Open a urcat Constantin Coteanu, cu 00:44:21, iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat fratele acestuia, Mihai, cu  00:44:64.

Partenerii acestui eveniment au fost: Primăria Municipiului Ploiești, AFI Ploiești, Hotel Best, Lace Magazin, le Bonbon, Cora Ploiești, Autoklass, Schzitel Haus, Filarmonica Ploiești, First Dent, ISUJ Prahova, IPJ Prahova, Poliția Locală Ploiești, IJJ Prahova ”Colonel Alexandru Enescu”, SGU Ploiești. Acestora li s-au alăturat sponsorii deja tradiționali: Angelli, Valtec, Metalubs, Tegee International și AutoZone-Vianor.

Spectacolul din cadrul CNSS si CNIA se va repeta peste 3 săptămâni, cu ocazia Trofeului Ploiești 2, programat în perioada 4-5 iunie, tot pe Bulevardul Independenței.