Ca și în anii trecuți, Cupa CTPark rămâne un eveniment de referință în evoluția celor două întreceri automobilistice, Campionatul Național de Îndemanare Auto (CNIA) și Campionatul Național de Super Slalom (CNSS).

Gazda evenimentului, CTP Invest, cel mai mare dezvoltator de parcuri logistice si industriale, a pus la dispoziție un spațiu generos cu toate utilitățile necesare piloților și organizatorilor, cu implicare efectivă în organizare și transmisiunea live.

Pe o vreme caniculară, piloții celor două campionate au dat un nou test al măiestriei în arta pilotajului, pe un traseu greu, tehnic, cu multe răsturnări spectaculoase în ierarhia clasamentelor pe grupe, clase, open și echipe.

Cea mai disputată luptă în clasamentul Open la CNSS a avut loc între Vlad Soare, Șerban Dorin, Alexandru Ionescu, Mihai Șurubariu și Filip Mateescu (un junior foarte talentat – 15 ani), toți fiind la o distanță de sub o secundă. Deși se anunța învingător, cu timpul de 00:42:34, Dorin Șerban a fost întrecut de Vlad Soare, în urma unei reveniri spectaculoase în ultima manșă, la grupa M, cu timpul de 00:41:95.

Clasamentul Open:
1: Vlad Soare (00:41:95), 2: Dorin Șerban (00:42:34), 3: Alexandru Ionescu (00:42:39)

Câștigătorii pe grupe ai CNSS:
A1: Răzvan Keszek
A2: Mihai Costescu
A3: Alexandru Ionescu
A4: Mihai Șurubariu
A5: Vlad Soare
Juniori 1 (14-16 ani): Filip Mateescu
Juniori 2 (16-18 ani): Radu Tamaș
Electrice 1: Horia Gheorghe
Modificate: Vlad Soare
Femina: Monica Andra Popescu
Echipe:
1: AMI RACING, 2: MOTOR SPORT CLUB BRAILA, 3: JUNIOR MOTORSPORT CNSS

Toate clasamentele la Super Slalom pot fi accesate AICI

În clasamentul Open al CNIA, George-Traian Oancea a ocupat prima treaptă, cu timpul de 00:50:06, urmat la mai puțin de o secundă, de fratele lui, Cristian-Ioan Oancea, cu timpul de 00:50:81, in vreme ce locul 3 a fost ocupat de Răzvan Despa, cu 00:51:40. Toți trei și-au consolidat astfel poziția în aceeași ordine și în clasamentul Open anual.

Câștigătorii pe grupe ai CNIA:
D1: Daniel Lucian-Neagu
D2: Cristian-Ioan Oancea
D3: George-Traian Oancea
Juniori 1 (8-11 ani): Bogdan Sălcudean
Juniori 2 (11-14 ani): Teodor-Matei Morăruș
Sprint: George-Traian Oancea
Femina: Ramona Maxim
Echipe:
1: GCO MOTORSPORT, 2: JUNIOR MOTORSPORT CNIA.

Toate clasamentele la Îndemânare auto pot fi accesate AICI

De precizat că nivelul prestației juniorilor a crescut semnificativ de la o etapă la alta. Totodată, nivelul general al evoluțiilor la CNIA (care se adresează piloților debutanți) și la CNSS (care se adresează piloților experimentați) este într-un progres continuu. De apreciat a fost și consecvența participării, fiecare etapă având peste 140 de starturi.

La Cupa CTPark au fost 150 de starturi în fiecare manșă: antrenamente, concurs 1 și concurs 2. Per total, au avut loc 450 de starturi, iar programul a fost respectat la minut, atât datorită echipelor de arbitri din Câmpulung și Buzău, cât și cronometrării impecabile realizate de Onest Timing.

Mulțumim gazdei CTP Invest, IGSU, partenerilor: Federației Române de Automobilism Sportiv, partenerilor MEDIA: Kiss FM, AutoExpert, AutoStiri, sponsorilor Angelli, Vianor, Tegee International, Omega Motorsport, Metabond, Repsol, Evos Team, precum și piloților, spectatorilor și tuturor celor care ne susțin în activitatea noastră.