Simone Tempestini a mai urcat două locuri în clasamentul general al FIA ERC după evoluția din Raliul Poloniei și se află pe podium la mijlocul sezonului din competiția continentală.

Echipajul format din Tempestini și Sergiu Itu pe o Skoda Fabia Rally2 a încheiat pe poziția a cincea etapa din Polonia, la doar o secundă de locul 4 și la 17 secunde de un podium istoric.

Aceștia au obținut inclusiv locul 2 în cea mai importantă probă a raliului, pe Power Stage-ul Milki. De asemenea, în alte patru probe din Polonia, echipajul care a dominat Campionatul Național de Raliuri Betano în ultimii ani a reușit să se claseze pe podium.

Victoria în acest raliu i-a revenit favoritului local Mikołaj Marczyk, în timp ce marele favorit, spaniolul Nil Solans a abandonat după a șaptea probă. Retragerea lui Solans din Polonia i-a permis conaționalului său Efren Llarena să se distanțeze în clasamentul general.

Llarena are 89 de puncte în acest moment, fiind urmat de Solans cu 65 de puncte, în timp ce Tempestini completează podiumul după patru etape, cu 55 de puncte.

Au mai rămas patru etape de desfășurat din acest sezon, următoarea fiind programată în Letonia, în perioada 1-3 iulie. Tempestini și Itu au mai participat de patru ori la etapa din Lipaja, cea mai bună clasare fiind anul trecut în Top 10.

Cel de-al doilea echipaj tricolor care a luat startul în Polonia, format din frații Norbert Maior și Francesca Maior, a abandonat pe a șaptea probă specială, iar duminică a pornit ca super rally. Aceștia au fost cei mai rapizi pe PS12 la ERC4.