Paul Zaig

Stabilită, până la urmă, din cauza previziunilor meteorologice nefavorabile, pe Pista din “Groapa” de la Sibiu, etapa a doua din cadrul Campionatului Național de Slalom Paralel s-a desfășurat în bune condiții, sub organizarea ACS Pro Drive Sibiu (Sorin Tirnovean și Dan Nirișteanu – Director Organizatoric).

Toti cei prezenți la fața locului s-au văzut nevoiți să suporte o aversă de ploaie mai puternică, pe parcursul Rundei 2, timp de o jumătate de oră, însă fără a influența desfășurarea competiției. Pe lista de înscrieri au fost validați 33 de piloți, din care 17 juniori. Din partea Federației Române de Automobilism Sportiv a fost prezent, ca întotdeauna, vicepreședinteșe Cătălin Nicolaescu, comentariul de la fața locului a fost asigurat de către Andrei Mangalia, în vreme ce Asistența Tehnică/tractare rapidă și eficientă a fost asigurată și de această data de către Ady Service.

Clasa juniorilor, prezentă și în lupta pentru podiumul Clasamentului Open, și-a disputat cu ardoare și de această data locurile fruntașe, alături de piloții de pe buggy. Denis Pleșa, mai incisv de la o etapă la alta, a ocupat la final, din nou, locul patru în și ocupă același loc în Clasamentul Anual.

Dintre debutanți, Alexandra-Teodora Merla și Tudor Silaghi confirmă rezultatele surprinzatoare din prima rundă, ambii retrogradând, însă, doua locuri în Clasamentul juniorilor la această a doua etapă (locul 7, respectiv 9) și ocupă locurile 5, respectiv 9 în Clasamentul Anual.

Manșele 3 și 4 din Runda 1 au oferit un spectacol de zile mari, intre Can-am Maverick condus de Robert Ciobanu și Suzuki-ul alb al juniorului Alexandru Cazacu, acesta din urmă castigând de fiecare dată.

Robert Ciobanu

Cu licență One Event, după patru manșe din Runda 1, seniorul Paul Popa a ocupat locul I în Clasamentul Open, devansâdu-l cu o secundă pe juniorul Alexandru Cazacu (05:29,451 la 05:30,495).

Nota: Cu un titlu de campion în palmares, juniorul Alexandru Cazacu (împlinește 17 ani la sfârșitul acestei luni) este obligat, începând cu acest sezon, prin Regulament, să concureze alături de seniori. De asemenea, participarea la această a doua etapă a juniorului Andrei Duna a „obligat” pe ocupanții primelor două locuri de la etapa trecută să se mulțumeasca cu locurile 2 și 3.

Clasament Juniori:
Locul I …………………… Andrei Duna
Locul II …………………… Mihai Pelmuș
Locul III ………………….. Ștefan Gîrleanu

Clasament Clasa 2
Locul I ………………….. Paul Popa (OE)
Locul II ………………….. Alexandru Cazacu
Locul III ……….…………. Eduard Crințoiu

Clasament Clasa 3
Locul I ……………………… Alexandru Săvulescu
Locul II …………………….. Mihai Damian
Locul III ………….…………. Sorin Bratu

Clasa 4

Locul I …………………… Adrian Rizoiu
Locul II …………………… Alex Bodi
Locul III ………………….. George Marcu

Clasa Buggy:
Locul I ………………….. Robert Ciobanu
Locul II ………………….. Paul Lucian Zaig
Locul III ………………….. Corina Camelia Zaig

Clasa Femina a avut pe lista de înscriere cinci concurente. Cu aceasta ocazie, s-a remarcat prezența pentru prima dată a unei concurente (Corina Camelia Zaig) pe un buggy, care a ocupat locul 4.

Locul I ………………….. Alexandra Maria Teslovan
Locul II ………………….. Alexandra-Teodora Merla
Locul III ……….…………. Alessia Maria Patru

Clasament Open:
Locul I …………………. Paul Popa (OE)
Locul II …………………. Alexandru Cazacu, ocupant al locului I in Clas. Anual 2022 dupa 2 etape
Locul III ………….……… Robert Ciobanu