De Mevius este al șaselea câștigător diferit al Romania Historic Winter Rally.

Belgianul Gregoire de Mevius a câștigat cea de-a șasea ediție a Romania Historic Winter Rally după ce anul trecut victoria i-a revenit fiului său Ghislain de Mevieus. Fostul pilot din World Rally Championship (WRC) continuă astfel tradiția învingătorului diferit pe zăpada din Covasna.

Pe un model Mazda 323 GTX și avându-l copilot pe Andre Leyh, De Mevius nu a avut emoții de-a lungul celor trei zile de concurs, preluând postura de lider încă de pe a doua probă specială. La finalul celor 15 treceri, belgianul s-a dovedit a fi mai rapid cu 02:12,4 față de următorul clasat, francezul Paul Chabloz (BMW IX). Podiumul final a fost completat de un alt francez, Ludovic Gherardi (Subaru 555), aflat la debutul său pe zăpada de la Comandău.

De Mevius, fost campion național absolut al Belgiei și cu două clasări în Top 4 la o etapă mondială WRC, a câștigat 9 dintre cele 15 probe care s-au desfășurat în weekend. Celelalte șase au fost împărțite în mod egal între Paul Chabloz și Emile Breittmayer. Ultima probă, PS16, a fost anulată după ce un incendiu a cuprins o casă aflată chiar pe marginea traseului de concurs și a fost nevoie de intervenția pompierilor.

În premieră a fost acceptată și o clasă de modele moderne, fiind organizată o clasă separată pentru Peugeot 208R2. Cel mai bine clasat a fost Marcel Cioltan, pe locul 5 la general, în timp ce Cristiana Oprea a fost a opta în topul final.

În Top 10 s-au mai clasat Francois Thiebaut (Nissan Sunny GTiR), Didier Bindels (Porsche 911 Safari), Pascal Delporte (Ford Escort MK I), Francis Heyse (Porsche 911 RS) și Philippe Dubaere (Porsche 911 SC).

Aflat la a șasea ediție, Romania Historic Winter Rally a avut de fiecare dată un câștigător diferit. Înaintea lui Gregory de Mevius au fost fiul său Ghislain de Mevieus (2021), Charles Munster (2020), Eric Royere (2019), Laurent Battut (2018) și Patrick Ferrier (2017).

Rezultatele complete ale ediției 2022 a Romania Historic Winter Rally sunt disponibil aici.