Bijuteriile de patru roți sunt la ordinea zilei în competiția din Covasna. Foto: Simon Șandor

Belgianul Gregoire de Mevius se apropie rapid de prima sa victoria la Romania Historic Winter Rally, fiind lider autoritar la capătul a două zile și 10 probe de concurs pe zăpada din Covasna. Maxime Vilmot a pierdut contactul cu podiumul, iar locul său a fost luat de un alt francez, Emile Breittmayer.

Fost campion național absolut al Belgiei și cu două locuri 4 la general în etape de Mondial, De Mevius (Mazda 323 GTX) a avut un ritm constant în cea de-a doua zi, iar din 7 probe, s-a impus în 3, iar în alte 4 a încheiat al doilea. Cu șase probe speciale înainte de final, belgianul are un avans de un minut și 56 de secunde față de francezul Paul Chabloz (BMW 325 iX 30).

Un alt pilot din Hexagon, Emile Breittmayer, a fost surpriza plăcută a zilei 2. Pe un model Subaru Impreza 555, acesta s-a impus în trei probe, astfel că a urcat pe 3. Este a doua oară când Breittmayer participă la cursa din Covasna după ce la ediția din 2019 a fost pe 8 la general. În acest moment, pilotul francez se află la 2:40,9 minute în urma liderului De Mevieus.

Cel mai bine clasat român în acest moment este Marcel Cioltan, care pilotează și în cadrul Cupei 208 R2. Pilotul cunoscut pentru participarea în CNR Betano se află pe 6 la general, în timp ce pe poziția a 10-a o regăsim pe Cristiana Oprea, care se află la rândul ei la bordul unui model 208 R2.

Câștigătorul primei ediții Romania Historic Winter Rally în 2017, francezul Patrick Ferrier, pe un Citroën AX 4×4 Proto Turbo se află în acest moment pe locul 16 la open după primele 10 probe speciale.

Un total de 5 echipaje au fost nevoite să abandoneze în acest weekend din cauza problemelor tehnice. În acest moment au mai rămas în competiție un total de 29 de echipaje pentru ultimele 6 probe speciale care vor avea loc în prima parte a zilei de duminică.