Octavian Ciovică este unul dintre favoriții cursei de la Râșnov. Sursă foto: AB Images

Prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, Trofeul Râșnov, va avea loc în acest weekend și sunt așteptați 79 de piloți la start. Traseul rămâne același, la poalele cetății istorice.

Runda de la Râșnov este prima în care va funcționa oficial noul regulament cu Performance Factor, modul în care mașinile de concurs vor fi repartizate în categorii, grupe și clase. Vor rămâne două categorii, I pentru mașinile de producție și II pentru monoposturi, însă va fi o diferență de stabilire a grupelor.

De la etapă lipsesc campionii en-titre de la cele două categorii, însă de la start vor fi prezente nume precum Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5), Octavian Ciovică (Radical SR8), Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 CUP) sau Emil Ghinea (Norma M20F). Aceștia vor să se impună pe traseul unde anul trecut victoria i-a revenit lui Călin Manițiu, care a profitat de ploaia căzută chiar înainte de startul favoriților.

În total, 66 de piloți vor concura la Categoria I, împărțită în 6 grupe, iar 3, cu monoposturi, se duelează la Categoria II. De asemenea, Dominic Marcu (Tesla Model 3 Performance) și Andrei Barbu (Mini Cooper SE) iau startul în competiția dedicată mașinilor electrice. La Istorice vor pilota 8 sportivi, dintre care 4 în cadrul proiectului Dacia Revival.

Traseul are o lungime de 3,75 kilometri, iar diferența de altitudine este de 212 metri. Sâmbătă sunt programate manșele de recunoașteri și antrenamentele cronometrate, iar duminică de la ora 13:30, în direct pe Look Sport, vor începe cele două manșe de concurs.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.