Ediția din acest an a Trofeului Sinaia, a cincea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, păstrează trendul ascendent oferit de acest sezon, și va avea la start un număr record de participanți.

Un total de 88 de piloți s-au înscris la ediția a 10-a a Trofeului Sinaia, singura etapă cu traseu integral urban din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop și organizată de Primăria Sinaia prin Clubul Sportiv Carpați Sinaia. Lungimea traseului va fi de 3,015 kilometri, cu o pantă maximă de 8% și o diferență de nivel de 163,3 metri.

Primii doi clasați din clasamentul Open, Andrei Dumitrescu (68 de puncte) și Lucian Răduț (66 de puncte), își vor continua lupta pentru supremație și pe străzile din Sinaia, unde cu siguranță un cuvânt de spus va avea și Costi Stratnic (43 de puncte), al treilea în top, și totodată învingătorul en-titre a tradiționalei curse din orașul regelui.

Campionul național en-titre Paul Andronic, totodată și învingător în cursa din 2016, va fi și el prezent la start la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo 5 în încercarea de a recupera handicapul față de primii doi clasați.

Lista de înscrieri actualizată miercuri seară, cu numele celor 88 de concurenți, poate fi consultată aici

Cei trei piloți cu Ferrari din campionat, Mihai Leu, Armando Battochi și Florin Voicu, sunt și ei prezenți pe listă, de unde nu lipsesc nici Marian Nica și Eduard Cozma, ambii cu Audi R8 GT. De asemenea, Marian Andrei va pilota spectaculosul SpeedCar GT1000 pe traseul de concurs de la Sinaia.

După ce a fost prezent la prima rundă de la Râșnov, Titi Aur, revenit anul acesta în competiții, va concura la Sinaia pe mașina sa de concurs din CNRD, Skoda Fabia R5. Înscrierile se vor încheia în această seară, astfel că e posibil să apară noi surprize pe lista finală de start.

Etapa va avea patru deschizători de drum, printre care inclusiv primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, un susținător împătimit al motorsportului, care va pilota un Ford Mustang, Sorin Ghișoi și George Vintilă, ambii la bordul  unui Volkswagen Golf GTI electric al echipei Kaufland e-Rally Team, dar și fostul campion național de raliuri Vali Porcișteanu.

Prima manșă de recunoașteri de la Trofeul Sinaia este programată pentru sâmbătă dimineață, la 8:30. Între 13:00 și 14:00, drumul va fi redeschis temporar circulației, iar între 14:15 și 18:30 sunt programate manșele de antrenamente cronometrate.

Duminică dimineață, între 8:30 și 11:30 vor avea loc manșe de recunoașteri, iar prima manșă de concurs este programată să aibă loc la 13:15. Cea de-a doua va avea loc imediat după încheierea primei manșe. Festivitatea de premiere se va desfășura duminică, de la ora 18:15.