Pilotul covăsnean Bedo Barna conduce clasamentul Open al Campionatului Național de Viteză în Coastă 2 după primele 9 runde, reușind să preia fotoliul de lider ca urmare a succesului înregistrat în weekend în etapa de la Șugaș Băi.

Barna (BMW M3) a sosit al doilea în runda de la Șugaș Băi, dar cel care a realizat cel mai bun timp, Csongor Szabo (Ford Fiesta) a avut licență one-event, astfel că nu a punctat. În aceste condiții, Barna a obținut cele 25 de puncte destinate învingătorului și ajunge la un total de 104 puncte, care îi conferă prima poziție în clasamentul open.

Clasamentele complete sunt disponibile aici

Absent de la ultima etapă, Claudiu Orha a pierdut fotoliul de lider, însă rămâne cu 90 de puncte, la 14 în urma lui Barna. Orha are trei victorii stagionale, la Sfânta Ana, Reșița și Sâncrăieni, la care se adaugă și un succes în prima etapă din Campionatul Național de Time Attack de la Târgu Mureș.

În lupta pentru completarea podiumului se află Zolde Adorjan (48p), Zocs Lorant (46p) și Zoltan Martincsek (43p). În total, 33 de piloți au luat startul în Campionatul Național de Viteză în Coastă 2 cu licență anuală din partea FRAS.

Pentru stabilirea clasamentului final a Campionatului Național de Viteză în Coastă 2 se iau în calcul cele mai bune 6 rezultate obținute la etapele organizate separat de CNVCD, sau 5 rezultate de la etapele organizate separat de CNVCD și un rezultat de la o etapă comună cu CNVCD. Astfel, doar punctele de la o singură etapă comună cu CNVCD pot fi luate în calcul. Până în acest moment s-au desfășurat 9 runde, cu mențiunea că cea de-a patra a fost anulată.

Următoarele două etape din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2 se vor desfășura la Ditrău, pe 28 și 29 iulie. Etapa a 12-a va avea loc la Mediaș pe 26 august, iar la numai o săptămână se vor desfășura două etape, 13 și 14, în cadrul evenimentului din CNVCD de la Rânca. Etapele 15 și 16 vor avea loc pe 16 septembrie (Magherani), respectiv 29-30 septembrie (Ditrău).

Top 5 CNVC 2:

  1. Bedo Barna 104p
  2. Claudiu Orha 90p
  3. Zolde Adorjan 48p
  4. Zocs Lorant 46p
  5. Zoltan Martincsek 43p